Sorunları Çözmekte Kararlılar: Kart Uygulaması Geliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımada yaşanan sorunu çözmek amacıyla satın aldığı 20 yeni çevreci otobüs sefere başladı.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, kent içinde toplu taşımada araç filosunu 20 yeni otobüsle güçlendirdi. Büyükşehir belediyesi tarafından açılan otobüs ihalesini kazanan Otokar, yeni araçları düzenlenen törenle teslim etti. Otokar'ın Sakarya'daki fabrikasında üretilen alçak taban girişli 9 metrelik 20 belediye otobüsü teslim törenin ardından seferlerine başladı.

Adapazarı Kent Meydanı'nda araçların teslim töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Avrupa Birliği (AB)normlarına uygun, çevre dostu yeni otobüslerle Sakarya'da yaşam kalitesini arttırmaya yönelik önemli bir adım attıklarını söyledi.

Araç Filosunu Tamamen Yenileceğiz

Şehrin en büyük sıkıntılarından biri olan ulaşım konusunu gündemlerinin ilk sırasında bulunduğunu kaydeden Toçoğlu, ulaşım sorununu çözmekte kararlı olduklarını dile getirdi. Giderek yaşlanan araç filosunu baştan aşağı yenilemek arzusunda olduklarını anlatan Toçoğlu, şunları söyledi, "Yerel seçimler sürecinde vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde şehrin sorunlarını öncelik sırasına göre halledeceğimiz sözünü vermiştik. Uzun çalışma gerektiren ulaşım sorunu ile ilgili çalışmalarımıza verdiğimiz sözler doğrultusunda hemen başladık. Bugün toplu taşımadaki araç filomuza 20 yeni otobüs katarak ulaşım sorununun çözümüne katkı sağladık. İnşallah bu sorunun kökten çözülmesi için çalışmalarımız devam edecek."

Ulaşım mastır sistem çalışmalarını hızla devam ettiğini belirten Toçoğlu, 15 Aralık'tan itibaren kart uygulamasına geçileceğini bildirdi. Ulaşım sorununu kökten çözecek olan kavşak ve ışık düzenleme çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını vurgulayan Toçoğlu, "Yaşlıların ve engellilerin rahatlıkla kullanabileceği yeni otobüslerimiz Sakaryalılara hayırlı olsun." dedi.

Medeniyet İşte Budur!

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ise yerel seçim çalışmaları sırasında vatandaşlardan en çok ulaşımla ilgili talepler aldıklarını hatırlatarak yeni otobüslerin halkın talepleri doğrultusunda alındığını dile getirdi.

Otokar'ın doğa ile barışık insana saygılı bir ürün ortaya çıkardığını dile getiren Üstün, otobüslerin Türk mühendis ve girişimcilerin eseri olduğunu kaydetti. 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ismi anıldığında herkesin aklına otobanlar geldiğini belirten Üstün, şöyle konuştu, "AK Parti dediğimizde ise ilk önce duble yollar aklımıza geliyor. Ülkemizin neresine gitseniz duble yollarla gidiyorsunuz. Medeniyet budur, insanlara saygı ve hizmet budur. Alt yapımızı yapacağız, geliştireceğiz."

20 Otobüs Seferlere Başladı

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül de Büyükşehir Belediyesi filosuna kattıkları Doruk 190LE'nin modern toplu taşımacılık anlayışı ile hizmet eden kurumların ve belediyelerin öncelikli tercihi olduğunu ifade etti.

Doruk modelinin Avrupa'da çok beğeni kazandığını dile getiren Akgül, "Biz Sakarya'daki fabrikamızda otobüs, askeri ve ticari araçlar çıkarıyoruz. Bunu Sakaryalı mühendisler ve işçilerle gerçekleştiriyoruz. Sakaryalı mühendislerin tasarladığı ve tüm dünyaya satılan özellikle Avrupa'da çok büyük beğeni kazanan otobüslerimize bundan sonra Sakaryalı vatandaşlarımızın da binecek olması bizim için çok sevindirici." diye konuştu.

Törenin ardından teslim alınan 20 otobüs şehir içinde seferlerine başladı.

DORUK 190LE

Büyükşehir belediyesinin araç filosuna kazandırdığı Doruk 190LE, alçak tabanlı girişi ile dikkat çekiyor. Kolay yolcu iniş-biniş avantajı ile hareket engelli, yaşlı ve çocuklu yolculara güvenli ve konforlu seyahat imkânı sağlayacak olan Doruk 190LE, 9 metrelik boyu ile yapılaşma nedeni ile büyük otobüslerin kullanamadığı veya ekonomik olmadığı alanlarda çağdaş ve modern toplu taşıma çözümleri sunuyor. Engelli ve bebek arabası iniş-binişleri için özel tasarımlara sahip olan otobüsün arka kapısında rampa sistemi bulunuyor.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]