"Sorunlar silahla değil, barışla çözülür"

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu 533. hafta basın açıklamasında Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi kınanırken, ülkedeki ve bölgedeki tüm sorunların silahla değil, barışı tesis edecek diyalogların kurulmasıyla çözüleceği belirtildi.

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu’nun 533. hafta eylemine, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybetmesine ilişkin açıklamayla başladı. Platform adına kısa bir konuşma yapan Beytullah Önce, “Bölgemizin ve ülkemizin ateş çemberinde olduğu günlerde, her gün yeni ölümlerin ve yıkımların yaşandığı bir dönemde, son olarak aralarında Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin de bulunduğu grubun basın açıklamasına yönelik silahlı bir saldırı gerçekleşti. Şimdilik, çatışma ortamında Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu bilgisine sahibiz. Biz, bu saldırıyı kesin bir dille kınıyoruz. Elçi’nin ölümüyle sonuçlanan saldırının faillerinin bir an önce bulunmasını ve bu cinayetin faili meçhuller sayfasında kara bir leke olarak kalmamasını talep ediyoruz.” dedi.     

Diriliş Saati Dergisi’nden Muhammed Emin Duman’ın yaptığı 533. hafta açıklamasında ise “Bölgemizde tüm sorun noktalarında barışı tesis etmeliyiz” mesajı verildi. Duman, “Suriye'de tüm bölgesel ve küresel aktörlerin dâhil olduğu iç savaş devam ederken, 6 ay içinde geçiş hükümeti kurulması ve seçimlere gidilmesi kararını içeren Viyana Toplantısı bir nebze olsun umut ışıklarının yanmasına vesile olmuştu. Gelinen noktada bu umudu söndürecek yeni gelişmelerin ortaya çıktığını endişe içinde izliyoruz. Geçtiğimiz hafta Suriye'de Türkmen bölgesindeki çatışmalar ve Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi Suriye'de barışa dönük beklentileri çıkmaza sokacak cinsten... Bu savaşta tüm İslam ümmeti kaybetmiştir. Müslümanlar arasında mezhebi ve etnik ayrışma adeta hortlamıştır. Suriye'deki savaşın kazananları ise Amerika, İsrail ve Batılı müttefikleridir.” dedi. Açıklamanın sonunda ülkemizdeki Kürt sorunun da, bölgedeki tüm sorun alanlarının da silahla değil, barışı tesis edecek diyalogların kurulmasıyla çözüleceği belirtildi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]