Sorumlular kurtuldu Eren hâlâ acı çekiyor

Sakarya’da 4 yıl önce üstü açık bırakılan yağmur kanalına düştükten sonra engelli kalan Eren Pusat Yekta, üst üste pek çok ameliyat geçirdi.

Kalçası ve ayaklarına platin koyulan küçük çocuk yüzde 100 engelli kaldı. Eren’in yağmur kanalına düşmesinden sorumlu olanların yargılandığı Sakarya 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ise kimse ceza almadı. Anne Suzan İçer, “Kanalın üstü kapatılsaydı bugünlerde okula gidip okuma yazma öğrenecekti. Eren asla eski haline dönemeyecek ve hiçbir sorumlu ceza almadı” dedi.

Sakarya Cumhuriyet Savcılığı, başvurulara rağmen kanalın üstünü kapatmayan Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ile Erenler Belediyesi hakkında dava açıldı. Sakarya 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde 1 SASKİ görevlisi ile 2 Erenler Belediyesi çalışanı “ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak” suçlamasıyla yargılandı. Mahkeme, Kasım 2012’de belediye çalışanlarını kusursuz bularak beraat ettirirken SASKİ görevlisine 2 ay 15 gün hapis cezası verildi. Bu ceza da mahkeme tarafından iyi hal ve sabıkasızlık nedeniyle ertelendi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]