Son yağışlar da Sapanca Gölü'ne derman olmadı

Son yağışlar Sapanca Gölü\'ne derman olmadı.

Kış mevsiminde yeterli yağış düşmediği için kuraklık tehdidiyle karşı karşıya bulunan Sakarya, ilkbaharda uzun yıllar ortalamasının üzerinde yağış aldı. Uzun yıllar ilkbaharda yağış ortalaması 181 kilogram olan şehre, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında 229 kilogram yağış düştü. Kuvvetli yağışın etkili olduğu şehir son 2 günde 40 kilogramın üzerinde yağış aldı. Ancak son yağışlarda Sapanca Gölü\'ne fayda sağlamadı. Bir süre önce Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü\'nün yaptırdığı tespitlere göre su seviyesi dikey olarak normalin 2 metre 10 santim altında bulunan Sapanca Gölü\'nde birkaç aydır tüm umutlar yağacak yağmurlara bağlandı. Son 1 haftada bölgeyi etkisi altına alan yağışlı havaya ve bölgeye önemli miktarda yağış düşmesine rağmen bu durum Sapanca Gölü\'ndeki su düzeyinin artmasına etki yapmadı.

Gölden su çekilmesi yükselmeyi engelliyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi\'nin yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Beledesi\'nin de içme suyu için takviye aldığı Sapanca Gölü\'nden bazı sanayi kuruluşlarının da önemli miktarda su çektiği ifade edildi. Su girişi fazla olmayan ancak, sürekli su çekilen göldeki su seviyesindeki düşme de devam ediyordu. Son yağışlarda Göle önemli miktarda su girişi olmasına rağmen bu su kodunda artış sağlamadı.

Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre bu yağışlar sadece sürekli su çekildiğinden su kodunun daha da aşağıya düşmesini engelledi. Yağış öncesi 30 olan su kodu son birkaç günde 30 ile 29.99 arasında değişiyor.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]