Son Söz Başbakan'da!

Yatırım için Sakarya’yı seçen Chery, fabrikanın temelini Karasu’da Eylül Ayı’nda atmayı planlıyor.

Çin’in dev otomobil firması olan Chery’in Türkiye ortağı Mermerler Otomotiv ile birlikte ülkemize yapacağı bin 700 dönümlük araba fabrikası için son karar olarak Sakarya’nın Karasu İlçesi olarak belirledi.

Chery Başkanı Yin Tongyao, Başkan Yardımcısı Zhou Biren ve Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Başkanı Yüksel Mermer ve Yardımcısı Murat Mermer; konuyla ilgili önümüzdeki hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı büyük görüşme sonrası, Karasu’da 10 bin kişinin istihdam edeceği fabrikanın temel atma tarihi de kesinleşecek.

GÖREVİMİZİ YAPACAĞIZ

Önceki gün Adapazarı’na gelen Chery'nin Türkiye Distribütörü Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Mermer; Karasu İlçesi’ndeki bin 700 dönümlük yapacakları fabrika arsası konusunda, Chery Sakarya Bayii Bülbüller Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut ve Şükrü Bülbül ile birlikte Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ile bir görüşme yaptı.


Karasu’daki temeli atılacak yer ile ilgili harita üzerinde yapılan görüşmede; Milletvekili Hasan Ali Çelik; konuyla ilgili son çalışmaların tamamlanması için, gerekli bürokrasilerle görüşerek, üzerimize düşen görevi layıkıyla yapacakları söyledi. Çelik; “Endüstriyel, kimyasal atık içermeyen bir fabrikanın ilimiz Karasu ilçesi’ne yapılmasından dolayı büyük onur duyuyoruz. Bu vesileyle Sakarya’ya istihdam sağlanarak, işsizliği ortadan kaldırmak ve böylece Türkiye’nin katma değerine, büyük katkı sağlanacaktır” dedi.

GÖRÜŞME HAFTAYA

Chery'nin Türkiye Distribütörü Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Mermer ise; temeli Sakarya’nın Karasu ilçesinde kesinleştiği ve Eylül ayında atmayı planladıkları belirterek; önümüzdeki hafta Chery Başkanı Yin Tongyao, Başkan Yardımcısı Zhou Biren ile birlikte Başbakan sayın Recep Tayip Erdoğan ile görüşülerek, konuyla ilgili son noktanın Başbakan tarafından konulacağını ifade ederek, “Bu fabrikada üretilecek modellerin, diğer fabrikalardan farklı olarak, Pinifaretti dizaynı ve sadece Çin’de üretilen, Niche, Chance ile Kimo modelleri olacak. Chery’in Türkiye’de ve özelikle Sakarya’da yatırım yapmasının bölgedeki ekonomik gücüne güç katarak yeni istihdam alanları oluşturacaktır.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]