Son Pişmanlık Fayda Etmedi, 20 Yıl Hapise Mahkum Edildi

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde TEM otoyolu üzerinde bulunan Berceste Tesisleri'nin sahibi Yusuf Akdoğan'ı silahla yaralayan Hüseyin B., toplam 20 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

6 Ağustos 2007'de yaşanan olayda Berceste Tesisleri'nin sahibi Yusuf Akdoğan'ı silahla yaralanması olayıyla ilgili olarak saldırıyı gerçekleştiren Hüseyin B. ile olayın azmettiricisi oldukları iddiasıyla yargılanan Ahmet T. ve Alican K. Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

'Silahla adam öldürmeye çalışmak', 'ruhsatsız silah bulundurmak' ve 'mala zarar vermek' suçlarından yargılanan Hüseyin B., son savunmasında amacının Yusuf Akdoğan'ı öldürmek olmadığını iddia etti.

 

Çok Pişmanım

Yaptığı eylemden dolayı son derece pişman olduğunu kaydeden Hüseyin B., "Benim amacım öldürmek değildi. Kendisine ateş ettiğimde aramızdaki mesafe 1 metreydi. Eğer öldürmek gibi bir niyetim olsaydı bunu yapabilirdim. Tanımadığım sanıklar Alican K. ve Ahmet T. ile suç ortağı oldum. Yaptığım eylemden ötürü son derece pişmanım." dedi.

 

20 Yıl 6 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Hüseyin B.'yi 'Kasten silahla adam öldürmeye çalışmak' suçundan 18 yıl, 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçundan 1 yıl 6 ay ve 'mala zarar vermek' suçundan 1 yıl olmak üzere toplam 20 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, 'Kasten adam öldürmeye azmettirmek' suçlamasıyla yargılanan Ahmet T. ve Alican K'yi 18 yıl hapis cezası ile cezalandırdı.

Geçen yıl meydana gelen olayda, Yusuf Akdoğan'ın Bolu Dağı'ndaki tesis arazilerinin satışı ile ilgili çıkan anlaşmazlık nedeniyle vurulduğu iddia edilmişti.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]