Son bir ayda 4 bin kişi AK Parti'ye katıldı

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, aylık olağan toplantıda İlçe Başkanları ile bir araya geldi. AK Parti il binasında gerçekleştirilen toplantıya İl Başkanı Recep Uncuoğlu’nun yanı sıra İl Başkan Yardımcıları ve İlçe Başkanları katıldı. İl Başkanı Uncuoğlu yaptığı açıklamada son bir ayda il genelinde 4 bin kişinin daha AK Parti’ye katıldığını açıkladı.

Gündemin değerlendirildiği ve yerel seçim hazırlıklarının gözden geçirildiği toplantıda konuşan İl Başkanı Uncuoğlu, 14 Haziran’da yapılan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı\'na, Gezi Parkı protestolarına değindi. Uncuoğlu, “Yaşanılan son olaylarda da gördük ki, 11 yılda millet olarak, Türkiye olarak iyi bir mesafe kaydetmişiz. Geçmişte yaşanan oyunların bir benzerine daha tanıklık ettik ve yapılan onca provokasyona rağmen oyuna gelmedik. Milletimiz, bu işi kışkırtmaya çalışanları, Türkiye üzerine hesap yapanlara yandaşlık edip, bunun üzerinden siyaset yapmaya kalkanları elbette değerlendirecektir. Mayıs ayı Türkiye için önemli gelişmelerin yaşandığı bir süreç oldu. IMF’ye olan borcumuzun bitmesinin yanı sıra Türkiye tarihinin en büyük ihalelerine imza atıldı. Terör sonlandırıldı. Ve gördük ki bu tablo birileri için oldukça rahatsız edici oldu. Sonuç olarak, Reyhanlı’da başarılamayan, Gezi Parkı olayları ile yeniden alevlendirilmeye çalışıldı” şeklinde konuştu.

Provokatörlere en büyük desteğin CHP tarafından verildiğini söyleyen Uncuoğlu, “CHP’nin tavrı ülkesini seven, milletinin huzur ve refahını düşünen bir yaklaşım değildir. Kendi siyasi tarihlerinde bugüne kadar millete karşı sergiledikleri tavır ne ise, bugün de aynı tavrı sergilemişlerdir. Siyaset, sokak şiddetini destekleyerek, ülkeyi kaosa sürükleyerek yapılmamalıdır. CHP, çok acıdır ki kendi menfaati için şiddeti desteklemiş, sokağa dökülerek verilen onca zarara ortak olmuştur. İl binamıza da ellerinde taşlarla gelerek eylem girişiminde bulunmuşlardır. Sosyal paylaşım sitelerinde istikamet olarak İl Başkanlığımızı göstermekten çekinmemişlerdir. Oysa biz, gittiğimiz hiçbir yere elimizde taşla gitmedik. Demokratik hak ve özgürlüklerimizi hiçbir zaman illegal yollarda aramadık. Bu özgürlük arayışı da değildi üstelik. Gezi Parkı\'na gerçekten samimi olarak çevre duyarlılığı ile gelen vatandaşlarımızın varlığını kabul ediyoruz ama iş şiddete döküldüğü zaman bunun adı hak hukuk aramak olamaz. Bu bir tezgahtı ve bu tezgahta CHP, ülkemize ihanet edenler içindeydi. Ülkemize yakışmayan görüntülere tanık olduk. Milletimiz bunu değerlendirecektir. Yakın siyasi tarihimizde birçok kez böylesi kirli tezgahlarla milletimizin iradesine nasıl kastedildiğini, değerlerimizin nasıl gaspedilmeye çalışıldığını çok iyi bilmeli ve bizden sonraki kuşaklara aktarmalıyız” dedi.

Yerel Seçimlerde AK Parti adına görev yapacak olan resmi sandık kurulu üyeleri ile müşahitlerin son durumlarının da ilçe ilçe değerlendirildiği toplantıda, üye faaliyetleri de gözden geçirildi. Son bir ay içerisinde il genelinde yaklaşık 4 bin kişinin daha AK Parti’ye katıldığını söyleyen Uncuoğlu, üye oranı hedeflerinin yüzde 25 olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini belirtti.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]