Son 6 Yılda 9 bin 22 Adet Orman Suçu İşlendi

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, son 6 yılda 9 bin 22 adet orman envali kaçakçılığı suçu işlendiğini, kullanılan 462 kamyon, 231 traktör ile 324 araca el konulduğunu bildirdi.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, at, katır, eşek ve diğer hayvanlarla orman kaçakçılığı yapan kaçakçıların 331 adet hayvanına el konulduğunu belirten Yıldız, orman envali kaçakçılığında kullanılan araçlar hakkında 'Orman Yasası'na göre işlem yapıldığını ve mahkemelerce müsaderesine izin verilen araçların ihale yoluyla satıldığını ifade etti.

Sahte plakalı, şase ve motor numaraları farklı araçların satışları mümkün olmadığı için depolarda çürüdüğünü vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti: "Ormanları, yangın dışında tehdit eden faktörlerin başında usulsüz kesim ve orman envali kaçakçılığı geliyor. Ormanda usulsüz kesim ve kaçak orman envali suçlarını önlemek için koruma şubesindeki orman muhafaza ekipleri 24 saat kesintisiz şekilde orman kaçakçıları ile mücadele ediyor. Son 6 yılda toplamda 9 bin 22 adet genel suç işlendi. Bu suçlar arasında 3 bin 962 suç adediyle ormandan kaçak ağaç kesme suçu en başta geliyor. Daha sonra 2 bin 7 suç adediyle orman arazisinden faydalanma ve orman arazisini işgal etme suçu geliyor. Aynı dönemde bin 194 açma ve yerleşme, bin 144 nakil, 545 adet orman envali bulundurma, 146 adet ormanlık arazide hayvan otlatma suçu işlendi."

Sakarya'da yakacak odun amaçlı yapılan kaçakçılık oranında son zamanlarda azalma yaşandığına dikkat çeken Yıldız, "Denetimlerin sıklaştırılmış olması neticesinde suç işleme sayısı ve miktarında her sene sevindirici bir azalma var. Halkın gelir düzeyindeki iyileşmeler, başka geçim kaynaklarının çoğalması ve yakacak olarak odunun yerini kömür ve doğalgazın alması orman kaçakçılığını da azaltmıştır." ifadesini kullandı.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]