Soma faciasını anlatan kısa film

Sakaryalı öğrenciler Soma faciasını anlatan kısa film çekti. Yarışmalarda hedef birincilik.

IMKB Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo Televizyon bölümü, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen Soma faciasında hayatını kaybeden işçileri anmak amacı ile ‘301’ isimli kısa film çekti.

2013-2014 eğitim öğretim yılında Özel Alev Lisesi’nin düzenlediği 6.Ulusal - 3. Uluslararası kısa film yarışmasında Türkiye ikinciliği ve Özel Açı Lisesi’nin düzenlediği GESOS isimli kısa film yarışmasında Türkiye 5’inciliği elde eden radyo televizyon bölümü öğrencileri bu sene Türkiye birinciliğini hedefliyor.

Bölüm öğrencilerinden Zühre Yıldırım, Betül Günay, Kadir Karakaş ve Anıl Can “Külce” ve “301” isimli filmlerin çekimlerini tamamladı. Filmin montaj ve afiş çalışmaları tamamlandıktan sonra ulusal çapta düzenlenen kısa film yarışmalarına katılacak. “Külce” isimli filmin senarist ve yönetmenliğini Betül Günay yaparken, “301” isimli filmin senarist ve yönetmenliğini Zühre Yıldırım yaptı.

Film ekibi bu yıl düzenlenecek olan yarışmalarda Türkiye birinciliğini hedeflediklerini belirttiler. 301 isimli film ile 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen Soma faciasında hayatını kaybeden işçileri anmak istediklerini belirten öğrenciler, ayrıca Türkiye’deki İş ve İşçi güvenliği konusuna imgesel bir anlatım dili kullanarak dikkat çekmek istediklerini ifade ettiler.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]