Sokak köpekleri kısırlaştırılmak üzere toplatılıyor

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bayram hazırlıklarını sürdüren Akyazı Belediyesi sokaklarda başıboş dolaşan köpekleri toplamaya devam ediyor.

Bayram öncesi çalışmalarına hız veren Akyazı Belediyesi\'ne bağlı Veteriner ekiplerince Akyazı genelinde başıboş dolaşan sahipsiz sokak hayvanları toplanarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi\'ne ait barınağa sevk ediliyor. Burada kısırlaştırma ve rehabilitasyon işlemleri yapılan hayvanlar yasa gereği tekrar doğal ortamlarına salınıyor.

Kurban kesim yerleri ile ilgili de çalışmalarını ve hazırlıklarını sürdüren Akyazı Belediyesi veterinerlik ekipleri kurban kesim yerlerinin de Akyazı Kaymakamlığı, Akyazı Belediyesi, Akyazı Müftlüğü Akyazı İlçe tarım Müdürlüğü tarafından yapılacak toplantının ardından çok kısa süre içerisinde açıklanacağını kaydettiler.

Çalışmalar ile ilgili bilgilendirme yapan Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı:

“Yaklaşan kurban bayramı öncesinde Akyazı’yı her bakımdan kurban bayramına hazır hale getirmek için tüm birimlerimizi şimdiden görevlendirdik. Bu anlamda ekiplerimizde üzerine düşen görevleri şimdiden yerine getirmeye başladılar. Veteriner ekiplerimiz de Kurban Bayramı öncesinde sokaklarda sahipsiz dolaşan köpekleri toplamaya aralıksız olarak devam etmekteler. Sahipsiz sokak hayvanlarını sürekli olarak topluyoruz, toplandıktan sonra Sakarya Büyükşehir Belediyesi\'ne ait barınağa sevk ediyoruz. Bu barınaklarda ancak kısırlaştırma süresi içerisinde tutulabiliyor. Yasalarımız maalesef barınaklarda uzun süre kalmasına müsaade etmiyor. Dolayısı ile barınaklarda rehabilitasyon ve kısırlaştırma işlemleri tamamlanan sokak hayvanları tekrar doğal ortamlarına salınıyor” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]