Sokak hayvanlarını yakalama ve bakım eğitimi verildi

Adapazarı Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi personeline, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Sokak Hayvanlarını Yasalara Uygun Olarak Barınaklara Yerleştirme” konulu eğitim verildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen seminer Ormanpark’ta düzenlendi. Adapazarı Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi personelinin de bulunduğu seminerde, sokak hayvanlarını sahiplendirirken dikkat edilmesi gereken konular anlatıldı.

Eğitimi veren Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Nagihan Yaman, belediyelerin sokak köpekleri ile ilgili çalışmaları sonucunda Sakarya’da 2008 yılından bu yana kuduz vakası yaşanmadığını belirterek, “Belediyeler sokak köpekleri konusuna çalışmaları taktir edilecek nitelikte. Özellikle Adapazarı Belediyesi’nin bu sene açtığı 10 dönüm arazi üzerindeki barınak köpekleri hem yaşam alanlarıyla örnek alınacak nitelikte bir mekan. Belediyelerimiz bu konuda çok duyarlı” dedi.

Hasta ya da korkmuş bütün hayvanların ısırma potansiyeline sahip olduğunu belirten Yaman, “Özellikle her salyası akan kuduz olmaz ama bizler gerekli tedbiri almak zorundayız. Kuduz olan bir köpeğinde çok iyi karantinaya alınması gerek” dedi. Seminer sonunda sokak hayvanlarını yakalama teknikleri, karantinaya alma ve sahipsiz hayvanların korunması konusunda eğitim alan katılımcılara sertifika verildi. Seminer bitiminde farklı bölgelerde uygulamalı eğitim yapıldı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]