Söğütlü Festivali Büyük Bir Coşku ile Başladı

Söğütlü ilçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan Tarım, Hayvancılık ve Süt Festivali büyük bir coşku ile başladı.

Geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen ve bu yıl 25'incisi düzenlenen Söğütlü Tarım, Hayvancılık ve Süt Festivali'nin açılışı Festival Yürüyüşü ile başladı.

Söğütlü Kaymakamı Adil Karataş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Davut Terzioğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan, AK Partili Belediye Başkanları ve vatandaşlardan oluşan kortej, Bursa Mehteran Bölüğü eşliğinde festival alanına kadar yürüdü.
En İyi Düve, En İyi Buzağı Seçilecek

Yürüyüşün festival alanında son bulmasının ardından Er Meydanı'nda açılış töreni gerçekleştirildi. Festivalin açılış konuşmasını yapan Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan, büyük bir kesimi tarımla uğraşan ilçenin gelişmesinde ve dünya çapında tanıtılmasında gerçekleştirdikleri festivalin büyük bir rol oynadığını söyledi.

Özcan, festival kapsamında en iyi düve, en iyi buzağı yarışmalarının yanı sıra halk konserleri ve yağlı pehlivan güreşleri düzenleneceğini de belirtti. 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu; gerçekleştirilen festivalin il ve ilçe ekonomisine katkılarının yanı sıra ilçe halkına da ekonomik olarak büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.
Festivalleri Destekleyeceğiz

Sakarya Valisi Hüseyin Atak konuşmasında ilçede 25 yıldır düzenlenen festivalin ilçeye ekonomik sosyo-kültürel sağlayıcı katkının yanı sıra ilçenin gelişmesinde büyük rol oynadığını belirtti.

Vali Atak konuşmasında Sakarya'nın önemli bir tarım merkezi olduğunu belirterek; "İlimizde 280 bin hektar alanda tarım yapılmakta olup, gayri sahi milli hasıla da bu pay yüzde 26'ya ulaşmıştır. Kişi başına düşen gayri safi milli hasıla da 81 il içinde bu pay yüzde 3,2'dir. Sakarya çok önemli tarım ve hayvancılık merkezidir. Tarımsal üretime gelince hayvancılık yüzde 47, meyve üretimi yüzde 32, tarla bitkileri yetiştiriciliği yüzde 14 ve sebze üretimi yüzde 6'dır. Geçiminin tamamını tarım ve hayvancılıkla sağlayan ilçede 8 bin kültür ırkı bulunmakta olup bu oran il bazında ise 130 bindir. İlçe de her türlü tarla bitkisi yetiştirilmekte olup, ilçe önemli bir tarım ve hayvancılık merkezi durumundadır. Hükümetimiz tarafından tarım sürekli desteklenmekte olup bu destekler yeterli değildir. Valilik olarak gerçekleştirilen bu tür festivalleri desteklemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 
Madalya ve Para ile Ödüllendirildi

Konuşmaların ardından protokol aralarında en iyi inek, en iyi düve, en iyi buzağıların bulunduğu hayvan sergisini gezerek çiftçilerle sohbet etti. Gezinin ardından en iyi cins inek, buzağı, tosun yarışmasında dereceye giren çiftçilere madalya ve para ödüllerini Vali Hüseyin Atak, Kaymakam Adil Karataş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ak Parti İl Başkanı Davut Terzioğlu verdi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]