Sofuoğlu, Sporcu Yetiştiren Ülkelere Destek Olacak

2007 Dünya Super Sport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, dünya şampiyonu olduktan sonra İslam ülkelerinin sporcu yetiştirilmesinde destek olması için kendisinden yardım istediklerini belirterek, "Bu konuda gerekli yardımı yapacağım." dedi.

Sofuoğlu, Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, Türkleri ve müslümanları yurt dışında en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını kaydetti. Motor sporlarında yarışan tek müslüman sporcu olduğunu anlatan Sofuoğlu, dünya şampiyonu olduktan sonra islam ülkelerinin sporcu yetiştirilmesi konusunda kendisinden yardım istediğini ifade etti. İslam ülkelerinin temsilcileri ile bir görüşme yapacağını vurgulayan Sofuoğlu, sporcu yetiştirmek isteyen ülkelere destek olacağını dile getirdi.

Türkiye'de otomobil ve diğer büyük araç sürücülerinin bisiklet ve motosiklet sürücülerini küçümsediğini söyleyen Sofuoğlu, Türkiye'de bisiklet ve motosiklet kullanırken sürekli arkasına bakmak zorunda kaldığını belirtti.

'Biri Geliyor mu? Biri Beni Ezecek mi?'

Türkiye'de motosikletin çok iyi bikinmediğini bildiren Sofuoğlu, şunları söyledi: "Ülkemiz motosiklet için çok elverişli bir ülke. Ancak insanlar motosikleti çok iyi bilmiyorlar ve çok kötü tanıyorlar. Bunun en büyük sebebi motosiklet sürücülerinin kasksız motosiklet kullanmasıdır. En büyük sıkıntı bundan doğuyor. Elimden geldiği kadar bunu dile getirmeye çalışıyorum. Sürücüler kasksız motosiklet kesinlikle kullanmamalı. Kaska önem verilmesi gerekiyor. Motosikletin trafikte çok avantajı var. Bunun yanında ülkemiz iklimide motosiklet kullanımına müsait. Ülkemizde 7-8 ay güneşi görebiliyoruz. Avrupa'da ise insanlar 1 ay bile doğru dürüst güneş göremiyor. Bunun yanında otomobil ve diğer büyük araç sürücüleri motosiklet ve bisiklet sürücülerini küçümsüyor. Ben bisikletle antremanlarımı yapıyorum. Türkiye'de bisikletimi kullanırken, 'Biri geliyor mu? Biri beni ezecek mi?' diye sürekli arkama bakmak zorundayım. Motosikleti ve bisikleti kullananda can taşıyor. Bu şekilde bakmaları gerekiyor. Daha dikkat göstermeleri lazım."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]