Sofuoğlu, "Şampiyonluğu Tekrar Türkiye'ye Geticeğim"

2009 Supersport Dünya Şampiyonası'nın Katar ayağını dördüncü olarak tamamlayan Kenan Sofuoğlu, sıralama turlarında kaza yaptığını belirterek, "Vücudumda ve motorumda oluşan problemlere rağmen aldığım sonuç güzeldi." dedi.

2009 Supersport Dünya Şampiyonası'nın 2. ayağında Katar'daki Losail Pisti'nde gerçekleşen yarışı dördüncü sırada tamamlayan Sofuoğlu, memkeleti Sakarya'ya döndü.

Puan Durumum Çok İyi

Sakarya Afet Derneği'nin Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği konferansa katılan Sofuoğlu, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, Katar'daki yarışı dördüncü tamamlamasına rağmen şampiyonadaki puan durumunun çok iyi olduğunu söyledi.

Yarışa Ağrı Kesicilerle Çıktım

Katar'ın en sevdiği pistlerden biri olduğunu kaydeden Sofuoğlu, yarışın istediği gibi geçmediğini ifade etti. Sıralama turlarında çok büyük bir kaza yaptığnı anlatan Sofuoğlu, şöyle konuştu: "Bu kazadan sonra vücudumun önemli yerlerinde özellikle vites kullandığım bacağımda çok büyük bir sıkıntı vardı. Yarışa ağrı kesicilerle çıktım. Aynı zamanda motosikletimde de problem vardı. Kazanın sebebi de motosikletteki sıkıntıydı. Problemi yarışa kadar çözemedik. Çözemeyincede problemle yarışmak zorunda kaldım. Bence aldığım sonuç güzeldi. Çünkü dördüncülükle 13 puan aldım."

Şampiyonadaki puan durumunun çok iyi olduğunu ifade eden Sofuoğlu, sezon sonunda Türkiye'ye şampiyon olarak dönmesi istediğini dile getirdi.

Şampiyonluğu Tekrar Türkiye'ye Geticeğim

İspanya yarışı öncesi çok iyi durumda olduğunu da söyleyen Sofuoğlu, "Şampiyonanın zor olacağı belli. İlk yarışı kazanmıştım; ama çok ufak bir farkla kazanmıştım. İkinci yarışta da çok az bir farkla yarışı kaybettim. Bence kazanmaktan daha önemli olan bir şey varsa o da puan toplamak. Puanlama açısından durumum çok iyi. Şampiyonada ikinciyim. Önümüzde 12 tane daha yarış var. Bir çok pisti çok seviyorum. İspanya yarışı inşallah çok güzel geçecek. Katar pisti en çok sevdiğim pistlerden biriydi. Orada dördüncü oldum. Hiç sevmediğim pistlerden biri de Avustralya'ydı. Orada da yarışı kazandım. Önemli olan her yarışı kazanmak değil. Sezon sonunda dünya şampiyonu olmak. Şu an ikinci sıradayım; ama sezon sonunda inşallah şampiyonluğu yeniden Türkiye'ye getireceğim." diye konuştu. 

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]