Sofuoğlu, keşfettiği 3 sporcuyu Avrupa'ya göndermek istiyor

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Kenan 54 Kupası\'nda keşfettiği ve yetiştirdiği 3 yetenekli çocuğu Avrupa\'daki şampiyonalarda yarıştırmak için sponsor desteği bekliyor.

- Sofuoğlu: "Böyle yetenekli çocukları görünce benim de moralim düzeliyor, şevkim artıyor. İnanın desteği bulamazsam, kendi kazandığım paralarla çocukları Avrupa\'ya yollamaya çalışacağım"

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Kenan 54 Kupası\'nda keşfettiği ve yetiştirdiği 3 yetenekli çocuğu Avrupa\'daki şampiyonalarda yarıştırmak için sponsor desteği bekliyor.

Sofuoğlu, Akyazı ilçesinde kazandırdığı pistte çocukların antrenman yapma imkanına kavuştuğunu söyledi.

Antrenmanları fırsat buldukça takip ettiğini anlatan Sofuoğlu, "Avrupa\'ya gidecek seviyede 3 çocuk var. Tabi bununla alakalı desteğe ihtiyaç var. Federasyonla görüşmeyi yaptım. Bir iki sponsor bulabilirsek onları Avrupa\'ya yollamak istiyorum" diye konuştu.

Sofuoğlu, halihazırda bir anlaşması olduğunu hatırlatarak, şunları dile getirdi:

"Benim anlaşmamla beraber dünya şampiyonasının yanı sıra Avrupa\'da yarışacak bir öğrencim var şu anda. Onun dışında 3 çocuk var elimde, çok yetenekli. Gençlerin bu şekilde Türkiye\'de ilerlemesi beni mutlu ediyor. Geçen yıl Kenan 54 Kupası\'nda elemeleri yaptığımda, motor kullanamayan çocuklar ufak motorda beni geçer hale gelmişler. İnşallah geleceği çok parlak gözüküyor. Özellikle motosiklet yarışlarının geleceği çok parlak."

Akyazı\'da yapmış olduğu parkurun gençlerin kullanabileceği, kendilerini eğitebileceği bir yer olduğuna işaret eden Sofuoğlu, "Hafta sonu Türkiye Süpermoto Şampiyonası\'nın son ayağı yapıldı. İlgi hayli büyüktü, yarışçı sayısı da çok yüksekti. Bu yarışların dışında gençlerin, ufakların yarıştığı yarışlar var. Bu yarışlar Türkiye\'nin motor sporunda geleceği" ifadesini kullandı.

Sofuoğlu, Türkiye Süpermoto Şampiyonası\'nda yarışan 20 kadar sporcunun 10-12 yaşlarında olduğuna dikkati çekerek, bunların bazılarının normal üstü yetenek olduğunu söyledi.

"İnanıyorum ki o çocuklar bizden daha yetenekli" diyen Sofuoğlu, "Çünkü onlar bizleri izlediler. Bizim izleyecek kimsemiz yoktu. Benim sadece ağabeylerim vardı ama şu anki çocukların çok büyük avantajları var. Avrupa\'ya gitmiş ağabeyleri önlerinde, onlara yardım eden kişiler var" dedi.

- "Sponsor bulamazsam, çocukları ben göndereceğim"

Sofuoğlu, Kenan 54 Kupası\'nı yeni yetenekleri keşfetmek için başlattığını belirterek, bunun için 2 yıldır federasyonu sıkıştırdığını vurguladı.

Kupada 3 olağanüstü çocuğun olduğunu kaydeden Sofuoğlu, şunları kaydetti:

"Normalde şampiyonu seçip önümüzdeki yıl Avrupa\'da bir şampiyonada yarıştıracaktım ama öyle bir yere geldi ki iş, hangisini seçeceğime karar veremediğim kadar yetenekli çocuklar var. İnşallah birkaç görüşme yapacağım bununla alakalı. Bu çocukları kesinlikle Avrupa\'ya yollamamızla alakalı genel müdürlükle de görüşeceğim. Olmadı inşallah önümüzdeki yıllarda Avrupa olacak. Bu, adımdır. Zaten bir kişiyle başladı bu iş, şu anda inanıyorum ki 2015\'in sonunda 10 civarında sporcuyu Türkiye sınırlarını aşmış, artık Avrupa seviyesinde yarışabilecek hale gelmiş sporcular çıkmaya başlar Türkiye\'de."

Sofuoğlu, motor yarışlarına olan ilginin arttığına işaret ederek, yarış olduğu zaman pistin çok kalabalık olduğunu anlattı.

Yarışları izlemek için başka şehirlerden insanların buraya geldiğine dikkati çeken Sofuoğlu, "Anlata anlata bitiremiyorlar bana. Çocukları, aralarındaki çekişmeyi izlemişler. O çocuklardaki hırsı, mücadeleyi gördükleri zaman gözlerine inanamıyorlar. Motor sporu, çok yeni Türkiye\'de, çok taze ama her geçen gün gelişiyor. Böyle yetenekli çocukları görünce benim de moralim düzeliyor, şevkim artıyor. Bu çocuklara karşı ilgim daha fazla oluyor. Zaten inanın desteği bulamazsam, kendi kazandığım paralarla çocukları Avrupa\'ya yollamaya çalışacağım" şeklinde konuştu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]