Sofuoğlu, Dünya Şampiyonluğu'na gözünü dikti

- Milli Motosikletçi Sofuoğlu: "2014\'te yaptığımız hatalar inşallah yapılmayacak. Hazırlıkları çok iyi yapıyoruz. Artık benim için 2014 diye bir sezon yok, bütün odaklandığım nokta 2015 sezonu"
- "Takımın çok iyi olduğunu gördüm. Onun dışında bir şey yok, tek bir hedef var, o da 2015 dünya şampiyonluğu"

Yeni sezonda İtalya takımlarından San Carlo Puccetti Racing adına yarışacak olan Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 2015\'te dünya şampiyonluğunu hedefliyor. 

Sofuoğlu, geçen sezon yarıştığı Kawasaki MAHI Racing Team India takımında birçok sorun yaşadığını belirtti.

Takımın çok hatalar yaptığını, bu nedenle takımı değiştirmek istediğini vurgulayan Sofuoğlu, "İşin doğrusu takım zaten sezon bitmeden iflas etti, yarışlardan ayrıldı. Bu süre zarfında önümüzdeki yılla alakalı görüşmelerimi yapmıştım. Türkiye\'de hem Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, hem de federasyon başkanımızla görüştüm. Önümüzdeki yılla alakalı yapmamız gerekeni, çizmemiz gereken yolu konuştuk" diye konuştu. 

Kenan Sofuoğlu, takım yarışlardan çekilmeden önce 2015 yılının anlaşmasını İtalyan ekiple imzaladığını, ancak bunu söyleyemediğini belirterek, sezonun bitmesini beklediğini, takım iflas edince İtalyan takımına çok ani geçiş yapmak zorunda kaldığını vurguladı.

- "Benim için artık 2014 diye bir sezon yok"

İspanya\'daki yarışta İtalyan takım adına yarıştığını bildiren Sofuoğlu, şunları söyledi:

"Tabi kurallar gereği belli bir motor hakkınız var. Hindistanlı takım motor haklarını bitirdiği için yeni takımda yeni bir motor kullanmak zorunda kaldım ve o yüzden bit cezası aldım. Sonuncu başladım yarışa. Sonuncu başlayıp yarışı kazanma şansını bir yana bırakın, ilk 10\'a girme şansınız zaten olmaz. Kötü giden bir sezon ama iyi tarafına bakacak olursak 2015\'te kullanacağım motosikletler şu anda hazırlanıyor, kasımda hazır olacak. Kawasaki\'nin verdiği kadarıyla 6 beygirlik daha güçlü motorum olacak. Takım, öte yandan benim için sıfır motosiklet hazırlıyor. Her ne kadar da son iki yarışta takımın mevcut motorunu kullansam da kasımda çok güçlü bir motosiklet geliyor benim için."

Sofuoğlu, yeni motosikletin hazırlanmasıyla ilgili Türkiye\'den büyük destek aldığını dile getirerek, katkısı olan herkese teşekkür etti. 

Bu destekler sayesinde 2015 yılında kendisini şampiyon yapacak motosiklete bineceğini vurgulayan Sofuoğlu, "2014\'te yaptığımız hatalar inşallah yapılmayacak. Hazırlıkları çok iyi yapıyoruz. Artık benim için 2014 diye bir sezon yok, bütün odaklandığım nokta 2015 sezonu" dedi.

- "Hedefim, dünya şampiyonluğu"

Kenan Sofuoğlu, geçen sezon ummadığı kadar sıkıntılı bir dönem geçirdiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2013 yılında dünya ikincisi oldum. Tabi kötü sonuç değildi ama bizim için artık hedef şampiyonluk. Çok doğru bir anlaşma yaptığımıza inanıyorum, daha şimdi görebiliyoruz onu. Ama 2015\'le alakalı adımlarımı çok dikkatli attım, anlaşmamı imzaladım. İmzaladığım takımla deneme de olsa bir yarış yaptım. Takımın çok iyi olduğunu gördüm. Onun dışında bir şey yok, tek bir hedef var, o da 2015 dünya şampiyonluğu."

Türkiye\'nin son yıllarda motor sporunda büyük ilerleme katettiğini dile getiren Sofuoğlu, Avrupa seviyesinde yarışacak genç sporcuların sayısının arttığını belirtti.

"Gençlerin hızı, normal ötesi" diyen Sofuoğlu, "Bu hafta boyunca gençlerle hemen hemen her gün antrenman yaptık. Bu çocukların yaşı 12 ama bindiğimiz motosiklette beni geçiyorlar şu anda. Tabi ki o motosiklet onlara daha uygun, benim kiloma uygun değil. Her ne olursa olsun benimle aynı piste çıkıp beni geçebiliyorlarsa elimizde gerçekten çok büyük yetenekler var. Çocukları Avrupa\'ya götürmek için elimden gelen her şeyi yapacağım" ifadesini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]