Sofuoğlu, dördüncü Dünya Şampiyonluğunu istiyor

İtalyan San Carlo Puccetti Racing adına yarışan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası\'nda birincilik kürsüsüne çıkıp dördüncü şampiyonluğunu elde etmeyi hedefliyor.

Mahi Racing takımıyla geçen yıl birçok olumsuzluk yaşadıktan sonra sezonun son yarışında San Carlo Puccetti Racing\'e geçen Sofuoğlu, 2015 Dünya Supersport Şampiyonası hazırlıklarını tamamladı.

İlk yarışına Avustralya\'daki Phillip Adası Pisti\'nde 22 Şubat\'ta çıkacak Sofuoğlu, bu ülkeye gitmeden önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, dördüncü dünya şampiyonluğunu kazanmak istediğini söyledi.

Sofuoğlu, yeni sezon için kış boyu antrenmanlar yapıp testlerini bitirdiğini anlattı.

Portekiz ve İspanya\'da ikişer test yaptığını aktaran Sofuoğlu, "Testlerdeki sonuçlara bakılırsa 2014 sezonuna göre çok daha iyi dereceler yaptık. Özellikle yarış derecelerine bakarsak bütün yarışları açık ara kazanacak gibi dereceler çıkardık. Bu da şunu gösteriyor; 2015 inşallah daha iyi olacak" dedi.

Sofuoğlu, San Carlo Puccetti Racing\'in, Hindistan takımı Mahi Racing\'den çok daha profesyonel olduğunu vurguladı.

"İnşallah yeni sezonda kötü şeyler yaşamayız"

Sakarya\'daki antrenmanlarının çok iyi geçtiğini dile getiren Sofuoğlu, "Bu antrenmanlardaki performansım da kondisyonum da çok iyiydi. Onun dışında fitness olarak da çok çalıştık. Avustralya\'daki yarış öncesi testlere katılacağım. Bu ayın 22\'sinde dünya şampiyonasının ilk yarışına çıkacağım. Hem takım hem de ben bütün hazırlıkları yaptık. Bu saatten sonra şampiyonluk mücadelesinde iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Milli motosikletçi Sofuoğlu, programda herhangi bir sıkıntı olmadığını ifade ederek, fiziksel bakımdan çok iyi konumda olduğunu çünkü çok çalıştığını belirtti.

Kondisyon ve moral olarak şu anda her şeyin yolunda gittiğine işaret eden Sofuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu işler nasip. İstediğimiz gibi de gitmeyebilir. İnşallah yeni sezonda kötü şeyler yaşamayız. Geçen sezona baktığımız zaman 4-5 yarışımda birinci giderken motosiklet arızası yaşamıştım ve şampiyonlukta hiçbir şansım olmamıştı. Bu sezon öyle sıkıntılar yaşayacağımıza inanmıyorum çünkü çok iyi hazırlık yapıldı. Benim dışımda İtalya\'da takım motosikletimi yeniledi. Güzel parçalar kullanıldı, daha iyi, kaliteli ve sağlam malzemeler tercih edildi. Güzel bir sezon olacağına inanıyorum. En büyük beklentim o. Özellikle 2014 sezonundan sonra 2015 için beklentim çok yüksek." 

"Motor sporunda Türkiye\'nin geleceği parlak"

Öğrencisi Toprak Razgatlıoğlu\'nun da Dünya Motosiklet Federasyonu (FIM) Avrupa Superstock 600 Şampiyonası\'nda yarışacağı bilgisini veren Sofuoğlu, antrenmanlarını, yetiştirdiği çocuklarla yaptığını bildirdi.

Sofuoğlu, Razgatlıoğlu\'nu kendi takımına aldırdığını, yaptığı anlaşmada bunu şart kıldığını söyleyerek, "(Yetiştirdiğim çocuğu Avrupa\'da yarıştıracaksınız) dedim, onlar da kabul etti. Onun da testleri bir ay içinde başlayacak. O testlerden sonra zaten ilk yarışı var. İlk yarışımız Avustralya, ardından Tayland. Oradan sonra Avrupa\'ya geliyoruz. İspanya\'daki yarışta Avrupa Şampiyonası da başlıyor. O gün orada öğrencimle yarışacağım" diye konuştu.

Yetiştirdiği 10 yaşlarında üç çocuk daha olduğuna değinen Sofuoğlu, bu sporcuların antrenmanlarda şaşırtıcı dereceler çıkardığına dikkati çekerek, motor sporunda Türkiye\'nin geleceğinin parlak olduğunu sözlerine ekledi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]