Sofuoğlu 4. dünya şampiyonluğunu istiyor

Dünya Supersport  Şampiyonası\'nda İspanya ve Hollanda yarışlarını kazanarak genel klasmanda liderliğe yükselen milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, avantajını koruyarak  şampiyonluğa ulaşmak istiyor.
 
Akyazı ilçesindeki kendi adını taşıyan pistte Avrupa  Superstock 600 Şampiyonası\'nda mücadele eden Toprak Razgatlıoğlu ile antrenman  yapan Sofuoğlu yaptığı açıklamada, hazırlıklarını sürdürdüklerini  söyledi. Sofuoğlu, sezona iyi başlangıç yaptıklarını belirterek, "Özellikle son  iki yarıştır Hollanda ve İspanya birincilikleri bizi şampiyona liderliğine taşıdı  ve güzel avantaj elde ettik" dedi.
 
Avrupa Superstock 600 Şampiyonası\'nda mücadele eden Razgatlıoğlu\'nun  da lider olduğunu anımsatan Sofuoğlu, şunları söyledi: "Allah nasip ederse birkaç yarış daha böyle devam edersek ikimiz de  şampiyonluk için büyük avantaja geçmiş olacağız. Artık şampiyonluğun planlarını  yapmaya başlayacağız. Umarım istediğimiz gibi gider. İtalya önemli yarış. Orada  çıkartacağımız puanlar, şampiyonanın biraz daha rengini belli edecek. Moral ve  motivasyon olarak en iyi seviyedeyiz."
 
Bayrağı devredecek 
 
Kenan Sofuoğlu, şampiyonada yarışabilmesinde destek veren Gençlik ve  Spor Bakanlığı ile Türkiye Motosiklet Federasyonuna teşekkür etti. Verilen desteğe layık olmak için mücadele verdiğini anlatan Sofuoğlu,  "Şampiyonayı iyi şekilde götürüyoruz. Allah, inşallah sezon sonunda Toprak\'a  Avrupa, bana da dünya şampiyonluğunu nasip eder" dedi.
 
Kariyerine yönelik bir yol haritası belirlediğini ifade eden Sofuoğlu,  şunları kaydetti: "Allah nasip ederse bu yıl 4\'üncü şampiyonluğu başarabilirsem, amacım  beşinci şampiyonluğu yaşayıp kariyerime son vermek. Çünkü artık Toprak yetişti.  İstediğim şekilde anlaşmalar yapabilirsem Toprak\'ı 2016 yılında Dünya Supersport  Şampiyonası\'na almak istiyorum. Geldikten sonra ilk yıl çaylak yıl olacak,  bizimle çekişir, belki geçer ama bir yıl sonunda eminim bizi geçecektir ve dünya  şampiyonluğunu artık o alacaktır. Ondan sonra da inşallah onun kariyeri  yürüyecek, ben kariyerime son vereceğim. Çok şükür ki Türkiye\'de yeni sporcular  çıkıyor. Sadece Toprak değil, yeğenim Bahattin var, öte yandan yetiştirdiğim  ikizler var, onlar çok hızlı. Elimden geldiği kadar onların kariyerinde katkı  sahibi olmaya çalışacağım."
 
Toprak\'ın şu anki başarısının kendisini mutlu ettiğini dile getiren  Sofuoğlu, bu işi bıraktığında bayrağı devredeceği birinin hazır olduğunu  sözlerine ekledi.
 
"Üstümde büyük yük var" 
 
Avrupa Superstock 600 Şampiyonası\'nda üç yarış üst üste birincilik  elde eden Toprak Razgatlıoğlu da ağabeyi Sofuoğlu ile güzel bir sezon geçirdiğini  anlattı. "İnşallah hep böyle devam eder" diyen Razgatlıoğlu, şöyle konuştu: "Şampiyonada şu an birinciyiz. İnşallah İtalya\'da da birincilik  kürsüsünde oluruz. Üstümde büyük yük var. Avrupa Şampiyonası\'nda birinci olmam  lazım. Dünya Şampiyonası\'na geçince de kendimi göstermem ve kanıtlamam lazım.  Allah izin verirse inşallah güzel şeyler yapmayı düşünüyoruz." 
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]