Şoföre Kızan Köylüler, Çocuklarını Okula Göndermiyor

Sakarya'da servis şoförüne kızan köylüler, 40 gündür çocuklarını okula göndermiyor. Her gün servisin gelmesine rağmen çocuklarını bu servise bindirmeyen köylüler, yetkililerden başka servis istiyor.

Sakarya'nın Akyazı ilçesi Dokurcun beldesine bağlı Dereler Köyü sakinleri, önceden sorun yaşadıkları kişinin servis işini alması sebebiyle çocuklarını 40 gündür okula yollamıyor.

Öğrenciler 40 Gündür Okula Gitmiyor 

Dereler köyü muhtarı Halil Yılmaz, öğrencileri taşıma işini alan R.G'nin köylü tarafından sevilmeyen bir insan olduğunu belirterek, çocuklarını bu sebeple onun servisine bindirmediğini söyledi. 36 çocuğun okul açıldığından bu yana okula gitmediklerini ifade eden Der şunları kaydetti:
"Çocuklarımız köyümüze 11 kilometre uzaklıkta bulunan Akyazı Dokurcun İlköğretim Okulu'na gidiyordu. Ancak bu sene okul servis şoförü, köylü ile daha önce su ve başka sorunlar ile karşı karşıya gelen R.F.oldu. Köylü bu sebeple çocuklarını bu kişinin servis aracına bindirmiyor. Çocuklar 40 gündür okula gidemiyor. Ben de öğrenci velisiyim. Çocuğumun R.F'nin soförlüğünü yaptığı servise binmesini ben de istemiyorum."

Yeni Servis Gelene Kadar Çocuklarımızı Okula Göndermeyeceğiz

Gerek Akyazı Kaymakamlığı'na gerekse Milli Eğitim Müdürlüğü'ne defalarca gidip dilekçe vermelerine rağmen sorunun çözülmediğini dile getiren Der, yeni servis verilene kadar çocuklarını okula göndermeyeceklerini ifade etti. 

Öğrenciler: "Biz Okumak İstiyoruz"

Öğrenci velilerinden Süleyman Atik, çocuklarını daha önce köylü ile sorun yaşayan kişinin servisine bindirmeyeceklerini belirterek, yeni servis istedi. Atik, çocuklarını okutmak istediklerini, okullarından geri kalmasına üzüldüklerini belirtti. Öğrenciler, R.G'nin işlettiği servis ile okula gidemediklerini belirterek, "Biz okumak istiyoruz. Devletten başka bir servis istiyoruz" dediler.

Muhtar Köylüleri Kışkırtıyor

Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar ise muhtarı suçladı. Söz konusu servis sahibi ile muhtar arasında daha önce yaşanan sorunlar olduğunu ifade eden Beypınar, "Muhtar köylüleri kışkırtıyor. O köyde toplam 38 öğrenci taşımalı eğitim görüyor. Bazen 28 - 30'a yakın öğrenci servise binmiyor. Muhtara ve ailelere gerekli uyarı yazıları gönderdik. Zorunlu eğitimi aksatmaları sebebiyle ceza almamaları için uyardık. Sorunun kısa süre sonra çözüleceğini umuyorum" diye konuştu. Köylü tarafından suçlanan R.G ise açıklama yapmak istemedi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]