Şoförden engelli yolcuya "Bu otobüse binmeyin" fırçası

Özel bir halk otobüsü şoförünün, ücretsiz seyahat etme hakkı olan engelli bir vatandaşa, "Bu araca binmeyin gidin belediye otobüslerine binin" dediği iddia edildi.

Olay, Sakarya\'da 17 Mart pazartesi günü meydana geldi. Karaman istikametinden Çarşı istikametine giden 54 D 6655 plakalı özel halk otobüsü şoförü tarafından engelli bir vatandaşa; “Bu araca binmeyin, gidin belediye otobüslerine binin” denildiğini iddia eden ismini vermek istemeyen bir yolcu, Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yardım istedi.

Gazi çocuğu olduğunu ifade eden yolcu, şöyle konuştu: “Çarşıya gitmek için otobüse bindiğimde serbest kartımı okutmamın ardından şoför bana, \'Biz mazotu bedava mı alıyoruz. Bu araçlara binmeyin, gidin belediye araçlarına binin\' dedi. Benden sonra binen yaşlı yolculara da aynı tavrı sergileyen şoförü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası\'na telefonla bildirdim ve orta garajda indiğim sırada fotoğrafını çektim. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bu konuyu çözmesini rica ediyorum.”

Yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyleyen araç sahibinin, haberle ilgili olarak göndermiş olduğu açıklama şu şekildedir:

"Sitenize haber olan halk otobüsüyle ilgili yaşanan olaydan üzüntümü ifade etmek istiyorum. Araç sahibi olarak, araçlarımızda sabit olarak çalıştırdığımız şoförümüz vardır. Pazartesi günü yaşanan olayda araç, şoförümüzün rahatsızlığından ötürü yedek şoför olarak kullanılan şoföre verilmiştir. Ancak şoförün müşterimizle yaptığı diyologtan haberdar olur olmaz, şoförümüzün işine son verilmiştir. Müşterimizden özür diliyor, tekrar bu olayların yaşanmaması adına önlemlerimizi alacağımızı sizlerle paylaşıyorum."

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]