Skorsky Helikopterinin Büyük Keşfi

Sakarya'da hazine arazisinde esrar imal ederek ticaretini yapan şebekeye yönelik gerçekleştirilen operasyonda 387 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 kişiden 13'ü adliyeye sevk edildi. Narkotik polisi, operasyon öncesi ise Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Skorsky helikopteriyle Hint kenevirlerinin yetiştirildiği arazide keşif yaptı.

Hazine Arazisinde Hint Keneviri Yetiştiriciliği

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 6 ay önce sokakta uyuşturucu satışı yapan kişilere yönelik başlattığı çalışmada, O.Y. (29) ve S.Y. (27) kardeşlerin liderliğini yaptığı örgütün Hendek ilçesi Sivritepe köyünde hazine arazisinde hint keneviri yetiştirdiği belirlendi. Yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde şebekenin hasat ettiği kenevir bitkilerini kullanıma hazır hale getirerek satışa hazırladığı tespit edildi. Şebekenin ayrıca İstanbul'dan getirttiği kokain ve uyuşturucu hapları Adapazarı'nda sattığı belirtildi.

387 Kg Esrar Maddesi Ele Geçirildi

Narkotik ekipleri operasyon öncesi kenevirlerin yetiştirildiği ormanlık arazide Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Skorsky helikopteriyle keşif yaptı. Şebeke üyelerinin kenevirlerin yetiştirildiği arazide kurdukları çadırlarda kaldığını belirleyen polis, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte şebekeye operasyon düzenledi. Sabahın erken saatlerinde düzenlenen ve narkotik köpeklerinin de katıldığı operasyonda arazide bulunan 6 kişi uykudayken yakalandı. Arazide yapılan aramada 3 ayrı çadırda bidon, poşet ve kavanozlar içinde 387 kilogram esrar maddesi, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet hassas terazi, 1 adet kurusıkı tabanca ve silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi. Şebekenin Hint keneviri yetiştirmek için özel sulama sistemi yaptığı ve araziye girilmesini engellemek için köpek kullandığı belirtildi.

16 Kişi Serbest Bırakıldı, 13 Kişi Cumhuriyet Başsavcılığı'na Sevk Edildi.

Polisin Adapazarı, Hendek ve Kocaali ilçelerinde düzenlediği operasyonda aralarında sokak satıcılarının da bulunduğu 23 şebeke üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 29 kişiden 16'sı emniyetteki sorgularının ardından Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Örgütün liderliğini yapan O.Y. (29) ve S.Y. (27) kardeşlerin de aralarında bulunduğu 13 kişi ifadeleri tamamlandıktan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Diğer yandan kokain ve uyuşturucu hap satışı yaparken yakalanan 3 kişinin de tutuklandığı kaydedildi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]