"Sizin en hayırlınız insanlara hizmet edendir"

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Çanakkale’nin Biga ilçesine giderek Siyaset Akademisi’ne konuşmacı olarak katıldı.
 
Toplantıda deneyimlerini paylaşan Başkan Toçoğlu, “Belediye Başkanlığı, Peygamber Efendimizin ‘Sizin en hayırlınız insanlara hizmet edendir’ sözünü karşılayabilecek bir meslektir. Belediye başkanları, mesai kavramı olmadan, günün her saatini vatandaşa hizmet anlayışı ile geçirmek zorundadır ve AK Parti’de siyaset yapmak bütün kötü sıfatlardan uzak durmaktır” dedi. 

İmar’da İhmal Olmaz

İmar konularının belediye başkanlarının çalışmalarında en önemli yer teşkil ettiğini kaydeden Başkan Toçoğlu, “Belediye başkanlarının özellikle imar konularına dikkat etmesi gerekmektedir. Çünkü en fazla hata yapılan, riskli olan alan imardır. İmar’da hata yapmamamız gerekmektedir. İmar’a ne kadar dikkat edilir ve özen gösterilirse yönetilen şehirler gelişir, güzelleşir. Yurtdışında bazı şehirleri örnek gösteririz, hayran kalırız. Neden? Çünkü yıllar öncesinden imar planları yapılmış ve zerre taviz verilmemiştir. Şehirler o yüzden düzenli ve bir o kadar da güzelleşmiştir. Biz dikkat etmiyoruz ve şehirlerimizde imar kirliliği oluşuyor. Bunun önüne geçmek için çalışmalarımız hız kazandı. Her belediye başkanı arkadaşımızın bu konuda dikkatli çalışmalar yapması gerekmektedir” dedi. 

En Önemlisi Adalet

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu son olarak şunları kaydetti; “Vizyonumuz ahlak, işe ahlakla başlamak derken dikkat çekmek istediğim budur. Belediye Başkanlarımız üzerlerinde 75 milyon vatandaşımızın hakkı olduğunu bilmek zorundadır. AK Parti’de siyaset yapan herkesin bu şuurda olması gerektiğini düşünüyorum. Sayın Başbakanımızın dediği gibi şehirlerin de belediye başkanları üzerinde hakkı vardır. Ortada bir külfet varsa eğer bunu tüm şehir paylaşmalı. En önemlisidir adalet. Adaletten asla taviz vermemeliyiz.” Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Başkan Zeki Toçoğlu’nu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Toçoğlu’na teşekkür etti. Bigalılarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Toçoğlu, Sakarya’ya hareket etti.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]