"Siyaset, insana en kısa yoldan hizmet etme sanatıdır"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Tarsus İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği Siyaset Akademisi Yerel Yönetim Programı’na katıldı.

Başkan Toçoğlu, “Biz siyaseti insanımıza en kısa yoldan hizmet etme sanatı olarak görüyoruz. Siyaset kurumu hayatın her alanında, her safhasında insanımıza hizmet etme kurumudur” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Tarsus İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği Siyaset Akademisi’ne katıldı. Yerel Yönetim Programı’nda katılımcılarla tecrübelerini paylaşan Başkan Toçoğlu, “Biz siyaseti insanımıza en kısa yoldan hizmet etme sanatı olarak görüyoruz. Siyaset kurumu, hayatın her alanında, her safhasında insanımıza hizmet etme kurumudur. Siyaseti doğru zeminde yürütecek insanlar bundan uzak durursa bu boşluk birileri tarafından doldurulur. Bir zamanlar ülkemizde, siyaset ve siyasetçi olması gereken mevkisinden çok aşağılara çekildi. Siyaset kötülendi, siyasetçi küçültüldü. Geçmişte yaşanılan olaylardan tecrübe ederek görüyoruz ki, siyaset kurumunu küçültmek başka kurumlara alan açmak için yapılan bir manipülasyondu. Ama hamdolsun Sayın Başbakanımızın göreve başlamasıyla beraber siyaset tekrar eski itibarına kavuştu. Bu sayede ülkemize hizmet etme yolunda önemli mesafeler kat ettik” diye konuştu.

Yeni Büyükşehir Yasası

Yeni Büyükşehir Yasası ile ilgili fikirlerini paylaşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Yeni Büyükşehir Kanunu şehir merkezi ve ilçeler için büyük önem taşıyor. Kaynakların tek elden kullanılması ve uygun yatırımlara yönlendirilmesi açısından önemli fırsatlar elde edilecek. İlçelerdeki ulaşım, su, itfaiye ve mezarlık hizmetlerini Sakarya Büyükşehir üstlenecek. İlçe belediyeleri de temizlik ve imar işleriyle ilgilenecek. Büyükşehir’in bu anlamda çok büyük avantajları olacak” şeklinde konuştu.

Sosyal belediyecilik


Sakarya’daki sosyal belediyecilik hizmetlerini Tarsuslular\'a anlatan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Biz sosyal belediyecilik uygulamalarını hakkıyla yürütmeye çalışıyoruz. AK Parti’nin de farkı burada başlıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak Tıp Merkezimiz var. Yılda 100 bin hastaya bakıyoruz. Tıp Merkezi’nde oluşturduğumuz çeşitli birimlerimizle hiçbir vatandaşımızı geri çevirmemeye çalışıyoruz. Hasta nakillerinde sağlık hizmetlerine yardımcı oluyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak mezarlık ve cenaze hizmetlerinin bütün sorumluluğu bizde. Engelli vatandaşlarımız için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. İçmesuyu ve arıtma tesislerimizin tamamı elektrik enerjisi ile çalıştığı için önemli ölçüde elektrik tüketen bir belediyeyiz. Artık tükettiğimiz enerjinin büyük bir bölümünü kendimiz üreteceğiz. Sakarya Nehri’ne HES inşa ediyoruz. Biz 24 saat vatandaşımızın hizmetindeyiz, onlarla beraberiz. Toplumun her kesimine ulaşmaya çalışıyoruz. İstikrarın sürmesi ve memlekete böyle standart hizmetlerin gelmesi için hep birlikte çalışmalıyız. Türkiye’de birçok gelişme oldu ama her şey bitmedi. Yarınlarımıza, gelecek nesillere yaşanılabilir bir ülke bırakmalıyız” ifadelerini kullandı.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]