Sırma Su Çalışmaya Devam!

Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki Mahmudiye Deresi'nde bulunan ve kaçak olduğu için mühürlenen Sırma Su'ya ait şişeleme fabrikasına, yapılan imar değişikliklerinin ardından ruhsat verildi.

Sapanca ilçesindeki Mahmudiye Deresi yatağında inşa edilen Davut Dişli ile Erol Karacak'a ait Sırma Su'ya ait şişeleme fabrikası, kaçak yapıldığı iddiasıyla Sapanca Belediyesi tarafından mühürlenmişti.
Ardından Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ağustos ayında Sapanca Mahmudiye Köyünün 1/5000'lik imar planlarını ve Sapanca Belediye Meclisi'nin Sırma Su Fabrikası'nı da kapsayan 1/1000'lik planları onayladı. 1/1000'lik uygulama imar planının askı süresinin dolmasının ardından, Sırma Su Fabrikası Sapanca Belediyesi'nden ruhsat talebinde bulundu. Sapanca Belediyesi de, imar planında yapılan değişiklikle daha önce yıkım kararı verilen dere yatağındaki fabrikaya ruhsat verdi.

Sırma Su Fabrikası'nın ortaklarından olan Erol Karabacak, bölgeye 10 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, ruhsat sorunu nedeniyle aylardır çalışamadıklarını belirtmişti.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]