Şirketleri Var Ama O Bir İnşaat İşçisi!

Sakarya'da, kimlik bilgileri kullanılarak adına şirket kurulan ve çok sayıda karşılıksız çek yazılan inşaat işçisi Ali Taşkan para cezasına çarptırıldı. Adına 1 milyon TL'ye yakın karşılıksız çek kesilen Taşkan, suçsuz yere cezaevine girme korkusu yaşıyor.

Sahte kimlik çıkartarak masum insanlar üzerinden şirket kurup, çek düzenleyip her türlü suçu işleyen dolandırıcıların mağduru olan Ali Taşkan (45), olayı çek mağdurlarının kendisini bulmasıyla öğrendiğini söyledi.

Dolandırıcıların İstanbul'un Beykoz ilçesinden çıkarttıkları sahte kimlikle kendi adına şirket kurup bir bankadan çek aldığını kaydeden Taşkan, dolandırıcıların 1 milyon TL'ye yakın karşılıksız çek keserek piyasayı dolandırdığını belirtti.

Çeklerin karşılıksız çıkması nedeniyle İstanbul, Kütahya, Adana ve Adapazarı'nda mağdurların kendisi hakkında dava açtığını ifade eden Taşkan, sonuçlanan bazı davalarda 'karşılıksız çek vermek ve nitelikli dolandırıcılık' suçundan para cezasına çarptırıldığını dile getirdi.

Dolandırıcıların kullandığı kimlikteki bilgilerin kendi kimliğiyle örtüşmediğini anlatan Taşkan, yaşadıklarını şöyle anlattı: "İnşaatta çalışırken bir gün çek mağdurları beni buldu. Ellerindeki çekin bana ait olup olmadığını sordu. Ben 'hayatımda çek nedir bilmem' dedim. 480 bin TL borcumun olduğunu söylediklerinde şok yaşadım. Bir süre tartıştıktan sonra çekin bana ait olmadığını anladılar."

Elektrik malzemeleri satışı yapan mağdurların kendisine Ali Taşkan isimli biriyle tanıştıklarını söylediklerini kaydeden Taşkan, "Dolandırıcı olan bu kişi mal istemiş. Bunlar da benim üzerime kurulan hayali şirketin İstanbul'daki yazıhanesine gitmişler. Orada karşılıklı anlaşmışlar. Malların karşılığında 480 bin TL'lik çek almışlar. Vadenin süresi dolduğunda çekin karşılığı çıkmamış. Sonra bakmışlar ortada şirkette yok, her şey kayıp. Bankadan kimliğin fotokopisini alıyorlar. Bu yolla bana ulaşmışlar. Ancak adına hayali şirketlerin kurulduğunu kimlik bilgileri benim kimliğimle örtüşmüyor. Benim doğum yerim Kuzuluk, diğer kimlikte Akyazı olarak geçiyor. Beykoz'dan çıkartılan kimliğin arka yüzündeki bilgiler de yanlış. Ben hayatımda kimlik kaybetmedim. Nasıl oluyor da bir kimlikle bu kadar dolandırıcılık yapılıyor. Anlamış değilim." diye konuştu.

Cezaevine Girme Korkusu Yaşıyorum

Gerçek suçluların ellerini kollarını sallayarak gezerken, kendisinin mahkemelerde suçsuzluğunu ispat etmeye çalıştığını söyleyen Taşkan, devlet büyüklerinden yardım istedi.

Yirmi yıldır yeşil kart kullandığını ve inşaatlarda günlük yevmiye ile çalışarak geçimini sağladığını dile getiren Taşkan, mahkemelerin peşinde koşacak maddi durumunun olmadığını belirtti.

Hakkında kesinleşmiş para cezalarının bulunduğunu anlatan Taşkan, hapse düşme korkusu yaşadığını vurguladı.

Taşkan, şunları söyledi: "Karşılıksız çekler yüzünden sürekli mahkemelere gidiyorum. Gerçek suçlular ellerini kollarını sallayarak gezip gününü gün ederken, ben suçsuzluğumu ispatlamaya çalışıyorum. Aylıkla çalışan biri değilim. Yiyecek ekmeği bile zor buluyorum. Hakkımda kesinleşmiş para cezaları var. Bunlara ödeyemez, suçsuzluğumu ispatlayamazsam cezaevine gireceğim. Olay nedeniyle psikolojim bozuldu. Bu işin peşinde koşacak maddi durumum yok. Ben kimliğimi ispat ettim, suçsuzum. Eğer cezaevie girersem hakkımı arayacak kimsem yok. Hayal ürünü bir kimlikle vergi daireleri ve bankalar iş yapmış. Devlet büyüklerinden yardım istiyorum."

5 Çocuk Babası Suçsuz Yere 11 Gün Hapis Yatmıştı

Öte yandan, Sakarya'nın Akyazı ilçesinde kimlik bilgileri kullanılarak adına şirketler kurulan ve çok sayıda firmaya adını taşıyan çek koçanı ile karşılıksız çek yazılan 5 çocuk babası Bektaş Ünlütürk de 'karşılıksız çek vermek ve nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklanmıştı. Ünlütürk, 11 gün cezaevinde yattıktan sonra suçsuz olduğu anlaşılınca tahliye edilmişti.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]