Sıra Katlı Pazar'da

Uzunçarşı ve Kapalıçarşı'daki restorasyon çalışmaları sonrası gözler katlı pazaryerine çevrildi. Esnaf ve vatandaşlar pazar yerinde güzelleştirme çalışmasının gerekliliğine işaret ediyor.

Adapazarı'nın en önemli çarşılarından olan Uzunçarşı'da restorasyon çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. Büyükşehir Belediytesi tarafından yapılacak çalışmalarda birinci etap için ihale aşaması tamamlanarak yer teslimi yapıldı. Öte yandan kötü bir görüntüye sahip olan Kapalıçarşı'da da geçen hafta iyileştirme çalışmalarına başlandı. Çarşının yeniden işler hale gelmesi ve eskisi gibi cazibe merkezi hüviyetini kazanması amacıyla çeşitli düzenlemeler gerçekleştirilecek.

Katlıpazaryeri

Esnaf ve vatandaşlar her iki çarşıda dsa yapılacak iyileştirme çalışmalarını olumlu karşılarken  düzenleme sırasının Katlıpazaryeri'ne geldiği konusunda birleşiyor. Gerek pazar esnafı gerekse vatandaşlar yapımının üzerinden uzun yıllar geçmesine karşılık her hangi bir yenileme yapılmayan çarşının daha işlevsel ve modern bir görüntüye kavuşturulması gerektiğini söylüyor. Pazar esnafının konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Yenisakarya Gazetesi
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]