"Sır, anne ve babada gizli"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Mutlu Aile Sırları’ konferansında konuşan Yazar Senai Demirci, “Çocuk, ailenin en önemli meyvesidir. Aile içinde önemli olan çocuk terbiyesi değil, anne ve baba terbiyesidir. Çocuk dünyaya bir veli olarak gelen, kılavuz yapıdır. Bütün çocuklar, anne ve babayı terbiye etmek için dünyaya gelir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Mutlu Aile Sırları’ konferansı, AKM’de gerçekleştirildi. Programa Sakarya Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce, Büyükşehir Bürokratları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak, toplumun en temel yapı taşı olan aile kurumunu çok önemsiyoruz. Aileyi oluşturan tüm bireylere yönelik faaliyetlerimizle ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mutlu ailelerin, mutlu toplumları ve mutlu toplumlarında mutlu bir ülke oluşturacağını biliyoruz. Her hafta farklı etkinlikler ile vatandaşlarımızla buluşuyor, farklı ilçelerde de düzenlediğimiz programlar ile de tüm Sakarya’mıza hizmet götürmeye devam ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu, bu konuya çok önem vermekte ve bize vermiş olduğu desteklerle çalışmalarımızı arttırarak devam ettirmekteyiz” ifadelerini kullandı.

"Dayanılması en kolay acı başkasının acısıdır"

Açılış konuşmasının ardından sözlerine başlayan Yazar Senai Demirci, “Dayanılması en kolay acı başkasının acısıdır. Dayanılması en kolay ağrı başkasının ağrısıdır. Başkasının ağrısını da dayanılmaz olarak bulmaya başladığınız anda insan olmaya başlarsınız. Bizim en ciddi sorunumuz budur. Zaten insanın yaratılış sırrı da budur. Hepimiz kendimize zimmetlenmiş birer varlığız, eşsiz birer sürpriziz. Yeryüzünde gölgesi olup bizden daha değerli olan başka bir varlık yoktur. Kendi kendimize sürpriz olduğumuzun farkına varırsak mutlu ailenin sırları oturmaya başlar. Çocuğuna şöyle davran, eşine böyle davran demek kolaydır. Önemli olan insanın kendinin farkına varması bunun üzerinden giderek sorgulamasıdır, nereden geldik nereye gidiyoruz ve gideceğiz demesidir. Allah’ın yarattığı milyonlarca yıllık dünyaya sonradan gelmiş olan bizler, bunun farkına vararak yaşamalıyız” dedi.

"Çocuk ailenin en önemli meyvesidir"

Konuşmasının devamında aile içerisindeki terbiyenin önemini vurgulayan, mutlu aile olmanın sırlarından bahseden Demirci, “Çocuk ailenin en önemli meyvesidir. Aile içinde önemli olan çocuk terbiyesi değil, anne ve baba terbiyesidir. Çocuk dünyaya bir veli olarak gelen, kılavuz yapıdır. Bütün çocuklar, anne ve babayı terbiye etmek için dünyaya gelir. İnsanın en önemli ve en uzun dönemi 0-6 yaş arasıdır. Daha sonraki dönemler onun tekrarıdır. O dönemde yarım kalmış şeyleri daha sonra tamamlarız. O dönemde alamadığımız bir rövanşın peşine düşerek 50 yaşımızda bunu almaya çalışırız. Bu yüzden tavsiyem, çocuklarınıza bu dönemlerinde sahip çıkmanızdır. Mutlu aile olmanın en önemli sırrı budur” şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]