Sinek ilacından uyuşturucu yaptılar

Sakarya\'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, bir eve düzenlenen baskında uyuşturucu yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin, ada çayı, çakmak gazı, sinek ilacı ve gaz spreyini karıştırarak uyuşturucu madde yaptığını ve bunu sattığı belirlendi.

Bir ihbarı değerlendiren Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Ferizli ilçesinde bulunan bir evde uyuşturucu yapıldığını belirledi. Bunun üzerine harekete geçen emniyet ekipleri, sabaha karşı düzenlenen operasyonda evde bulunan Y.K. ve A.K. isimli şahısları gözaltına aldı.

Sinek ilacından uyuşturucu

Evde yapılan aramada, evin bir bölümünün uyuşturucu yapımında kullanıldığı tespit edildi. Şüphelilerin, satın aldıkları ada çayını fırında kuruttuktan sonra çakmak gazı, saç spreyi ve sinek ilacıyla karıştırdıktan sonra "bonzai" olarak bilinen uyuşturcu maddesi temin ettikleri ve bunu sattıkları belirlendi.

"Bonzai" maddesinin kullanımı nedeniyle ölümlerin yaşandığını belirten emniyet ekipleri, bonzainin yapımında kullanılan çakmak gazı, saç spreyi ve sinek ilacının kimyasal maddeler olduğunu ve bu nedenle insanların ölümüne yol açtığını aktardı.

Emniyetteki işlemleri devam eden şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilecek.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]