Şimdi 7.000 Kişi Nerede Kalacak?

Kocaali İlçesi Ortaköy Beldesi 2010 yılında başlayacak Büyük Melen Barajı sebebiyle sular altında kalacak. Beldede yaşayan 7 bin kişi taşınacak yer arıyor. Belediye başkanı ise toplu halde taşınmanın çarelerini araştırıyor.

Ortaköy Belediye Başkanı Cemal Angın, baraj inşaatının önümüzdeki yıl başlayacağını belirterek, şimdiden toplu halde taşınacak geniş bir yer aradıklarını söyledi. Angın, yaptığı açıklamada, belde insanın birbirini tanıdığını ve ayrılmak istemediğini belirterek "Beldeyi olduğu gibi taşımak istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Birkaç alternatif yerler var, buraları değerlendiriyoruz. Biz dağ başı değil, ilçe merkezine yakın bir yer istiyoruz. Tek tek taşınmak değil, topluca taşınıp aynı bölgeye yerleşmek istiyoruz" diye konuştu.

Beldemiz Sular Altında Kalacak

Beldenin sular altında kalacak olması sebebiyle rutin belediye işlemlerini sürdürdüklerini, büyük yatırımlar yapmadıklarını ifade eden Angın şunları kaydetti: "Beldemiz sular altında kalacak diye hizmetlerimizi aksatmıyoruz. Beldemizin bütün sokakları asfalt ya da parke döşeli. Kimsenin ayağı çamura değmiyor. Beldemiz alt ve üst yapı sorunlarını çözmüş bir beldeydi. Bir yandan bu çalışmaları yaparken bir yandan da istimlak sorunlarını çözmeye çalışıyoruz."

Böyle Bir Projeye Olumlu Bakarız

Ortaköy nüfusunun toplu halde taşınarak yeni yerde belediye statüsünün sürmesini istediklerini vurgulayan Angın açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ortaköy sakinlerimiz belediye hizmetlerinin verildiği bir bölgede yaşamak istiyor. Toplu konut idaresi tarafından ilçe merkezine yakın bir bölgede toplu konut inşa edilebilir. Bu konutlar sakinlerimize taksitle satılabilir. Böyle bir projeye olumlu bakarız. Bu yere belediye statüsü de verilmesini istiyoruz."

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]