Sigortasız Çalıştığı İşi Sonu Oldu

Karasu ilçesinde, sigortasız çalıştırıldığı inşaatta yüksek gerilim hattına kapılması sonucu bir kolunu kaybeden Adem Erginsoy'un (27), diğer kolu da tedavi masrafları bulunamazsa kesilme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Erginsoy'un 70 bin TL'yi bulan tedavi masraflarının karşılanması için yardım kampanyası başlatıldı.

İlçedeki bir inşaatta kalıp ustası olarak çalışan Erginsoy, geçen yıl 21 Ocak'ta meydana gelen olayda, tuttuğu demirin yüksek gerilim hattına değmesi sonucu elektrik akımına kapılarak ağır yaralandı. Olay sonrası kaldırıldığı Toyotasa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'nden Başkent Üniversitesi Ankara hastanesi'ne sevk edilen Erginsoy'un sol kolu kesildi, diğer kolu da sakat kaldı. 3,5 ay süren tedavinin ardından taburcu edilen Erginsoy'un sakat kalan kolu da kesilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Tedavinin Giderleri 70.000 TL'yi Buluyor

İstanbul'da Universal Hospitals Kadıköy Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Erginsoy'a doktorlar bir dizi ameliyat ve yoğun fizik tedaviyle kolunun kurtarılabileceğini söyledi. İki yıl sürecek tedavinin giderleri ise 70 bin TL'yi buluyor. Kesilecek kolu için tedavi umudu doğan Erginsoy'un karşısına bu sefer maddi imkansızlıklar çıktı. Yaşlı anne ve babasının yanında kalan Erginsoy, babasının 3 ayda bir aldığı yaşlılık maaşı ve sosyal hizmetler tarafından kendisine bağlanan evde bakım ücretiyle yaşamaya çalışıyor.

Camilerden Bağış Toplanacak

Erginsoy'un başına gelen talihsiz olayı gazetelerden öğrenen hayırseverler, tedavi için gerekli parayı tamamlamak için Sakarya Valiliği'nin izniyle bir yardım kampanyası başlattı. Ayşegül Köseoğlu ile arkadaşlarının başlattığı yardım kampanyasına Sakarya Müftülülüğü de destek veriyor. Gencin tedavi masraflarının tamamlanması için açılan yardım kampanyası için camilerden bağış toplanacak.

Erginsoy için yardım kampanyası başlatan Ayşegül Köseoğlu, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, gencin durumunu gazeteden öğrendiğini ve çok üzüldüğünü söyledi. 10 yıl önce şeker hastalığı nedeniyle annesinin ayağının kesildiğini belirten Köseoğlu; "Adem'in haberini okuduğumda aynı üzüntüyü yeniden yaşadım. Kendi imkanlarım ölçüsünde Adem'e yardım etmek istedim. Benim gibi yardım etmek isteyen arkadaşımı da yardım için yönlendirdim. Ancak bizim yapacağımız yardımlar tedavi masraflarını karşılayamıyor." dedi.

Kendi Sıkıntılarını Unuttu

Kendisine ait tekstil atölyesinin depremde enkaz altında kaldığını ve emanet aldığı dikiş makinesiyle atölyesini yeniden ayağa kaldırdığını kaydeden Köseoğlu, kendi sıkıntılarını unutarak kolu kesilme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan gence yardım etmeye çalıştığını vurguladı. Gerekli tedavi parasının karşılanması için Sakarya Valiliği'nin izniyle yardım kampanyası başlattıklarını dile getiren Köseoğlu, şunları söyledi: "Dört gönüllü arkadaşımla birlikte Sakarya Valisi Hüseyin Atak'a Adem'in durumunu anlattık. Valimizin onayını aldıktan sonra gerekli evrakları tamamlayıp yardım kampanyasını başlattık. Adem için bir bankada hesap numarası açtırdık. Sakarya Müftüsü Sinan Cihan da Adem için camilerde para toplanması için yardımcı oldu. Hayırseverlerden yardım kampanyasına destek vermelerini bekliyoruz. İnşallah Adem'in tedavi giderlerini karşılarız ve kolu kesilmekten kurtulur."

Yüzde 84 engelli raporu bulunan Adem Erginsoy için Garanti Bankası Adapazarı Çarşı Şubesi'nde 652-6687499 numaralı TL hesabı açıldı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]