Sigortacılar Dikkat! 22 Ekim Son Gün

Sakarya Sigorta Acenteleri Derneği Sakarya’da faaliyet gösteren Sigorta acentelerine uyarıda bulundu.

SASADER’den yapılan açıklamaya göre Sigorta acenteleri Yönetmelik hükümleri gereğince Teknik Personel konusuna dikkat etmeli ve getirilen düzenlemeye uygun hale gelmeliler.

Açıklamada “Sigorta acenteleri yönetmeliği uyarınca Sigortacılık ve Emeklilik şirketleri durum ve faaliyetlerini yönetmelik hükümlerine uygun hale getirmeleri gerektiği belirtildi. Sakarya’da faaliyet gösteren Sigorta acentesi meslektaşlarımız Yönetmelik kapsamındaki ‘’Teknik Personel’’ konusu ile ilgili düzenlemelere dikkat etmeli. Bu konuda son tarih 22 Ekim olduğu açıklandı. Meslektaşlarımız 22 Ekime kadar gerekli yönetmelik hükümlerine uygun hale gelmeliler. Konu ile ilgili bir mağduriyet yaşanmaması için arkadaşlarımıza bu uyarıyı yapıyoruz. “ denildi.

SASADER’in açıklamasının tam metni şu şekilde :

Bilindiği üzere, 22 Nisan 2014 tarihinde yayınlanan Sigorta Acenteleri Yönetmeliği ("Yönetmelik") uyarınca Acenteler, Sigorta ve Emeklilik Şirketleri, durum ve faaliyetlerini, 22 Ekim 2014 tarihine kadar söz konusu Yönetmelik hükümlerine uygun hale getirmekle yükümlü tutulmuşlardır.

Bu kapsamda, Yönetmelik tarafından "teknik personel" konusu ile ilgili getirilen düzenlemelere dikkatinizi çekmek ister; acentelik faaliyetlerinizi ve durumunuzu 22 Ekim 2014 tarihine kadar bu konuda getirilen düzenlemelere uygun bir hale getirmenizi  önemle hatırlatmak isteriz.

Yönetmelik gereğince tüzel kişi sigorta acentelerinde müdür dışında teknik personel istihdam edilmeli; gerçek kişi acentelerin ise bu unvana sahip olması gerekmektedir.

Yönetmeliğin "Teknik Personel ve Yardımcı Teknik Personel" başlıklı 6. Maddesi uyarınca, Acenteler tarafından yürütülecek sigorta ürünlerine yönelik pazarlama, bilgilendirme ve satış işlemlerinin yalnızca acentelerin teknik personeli tarafından yapılması esastır. Bu doğrultuda Yönetmelik\'te, teknik personel unvanının kazanılabilmesi için gerekli kıstaslar sıralanmıştır. Bununla birlikte, Acentelerin, teknik personel ve yardımcı teknik personellerini, TOBB\'a veya uygunluk belgesi başvurusunda bulunduğu odaya bildireceği; yine aynı şekilde teknik personellerinde herhangi bir değişiklik meydana gelmesi halinde söz konusu durumu Levhaya işlenmek üzere uygunluk belgesi başvurusunda bulundukları odaya bildirmeleri gerektiği de belirtilmektedir.

Yönetmelik kapsamında, teknik personel ve yardımcı teknik personel yalnızca bir acenteye bağlı çalışabilecek ve çalıştığı acenteden bağımsız olarak iş kabul edemeyecektir. Ayrıca, teknik personelin yürüttüğü mesleki işlemlerden dolayı üçüncü kişilere verecekleri zararlardan teknik personel ve bağlı bulundukları acenteler sorumlu olacaktır. Ayrıca, acenteler, teknik personel olmayan kişilerin tahsis edilen kullanıcı adı ve şifreleri kullanmamaları için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür.

Yukarıdaki açıklamalarımız ışığında, 22 Ekim 2014 tarihi itibariyle Acenteliğiniz bünyesinde gerekli sayıda teknik personel bulundurmanızı ve Yönetmelik\'te belirtilen şart ve kıstasları yerine getirmenizi talep eder; Yönetmeliğe uygun bir biçimde faaliyet göstermek konusunda hassasiyet göstermenizi önemle rica ederiz.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]