Sigara Yasağına Uymayanlar Yandı

Erenler'de sigara yasağı ile ilgili oluşturulan 3 kişilik denetleme ekibi Çaybaşında ki alanlarda, sigara yasağına uyulup uyulmadığıyla ilgili kahvehane, kafeterya, lokantalar ve kamu hizmet binalarında denetlemelerde bulundu.

Yüzde 100 Dumansız Hava Sahası sloganıyla konulan yasak, 19 Mayıs 2008 tarihinde kısmi olarak başladı ve 19 Temmuz 2009 tarihinden itibaren; cafe, bar, restaurant, lokanta, meyhane, kahvehane ve lokal gibi yerleri de kapsayacak şekilde genişletilmiş olarak devam etti. Yasak sonrası fahri denetmenlerin yanı sıra Sağlık Müdürlüğü, Belediyelerinin Zabıta Müdürlükleri ve Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yasağa uyulup uyulmadığını sıkı bir şekilde kontrol ediyor.

Sigara Denetleme ekibi, denetimlerde herhangi bir olaya rastlamazken, denetlenen iş yerleri sahipleri sigara yasağına karşı uyarıldı. Zabıta görevlileri, bazı iş yerlerinde sigara içilmez levhalarının çoğaltılmasını ve dikkat çekici olmasını isteyerek, masa üzerlerinde kül tabağı, çakmak gibi sigara içmeyi teşvik edici malzemelerin olup olmadığını da incelediler.

Erenlerde geçtiğimiz gün başlayan denetlemelerin rutin olarak devam edeceği belirtilirken denetimlerde "Sigara içilmez ve dumansız hava sahası" yazılarının üzerinde şikayet telefonlarının yazmayışı, yasağa uymayanlara uygulanacak ceza miktarlarının yanlış olarak belirtildiği gözlendi.

Erenler Sağlık Grup Başkanlığı Tütün Komisyonu görevlileri; Çevre Sağlık Teknisyeni Aziz Çelik, Erenler Belediyesi Zabıta Memuru Bahattin Yazgan ve Polis Memuru Süleyman Güdel'in bulunduğu denetleme ekibi, denetlemelerin her an yapılabileceğini söyleyerek vatandaşın bu konuda hassas olması gerektiğini vurguladılar.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]