Şiddetli yağışlar, sebze ve meyveyi etkiler mi?

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, şiddetli yağmur nedeniyle Bursa İnegöl\'de yaşanan ürün sıkıntısını Sakarya, Çorum veya Samsun\'un kapatacağını belirterek, şu anda sebze ve meyve arzıyla ilgili problem yaşanmadığını söyledi.

Çakman yaptığı açıklamada, bir haftadır yağmurların özellikle Marmara bölgesini etkilediğini, Doğu Marmara ile İnegöl bölgesinde kirazların çatladığını ve eriklerin erken döküldüğünü anlattı.

Yağışların, sebze ve meyve fiyatlarını olumsuz etkileyeceği iddiasına da değinen Çakman, "Bu konuyla ilgili sürekli soru soruyorlar. 50 yıldır bu mesleğin içindeyim, ne zaman \'mal yok\' deseler, Allah başka bölgelerden veriyor. Bursa İnegöl\'de ürün sıkıntısı yaşanıyorsa bu açığı Sakarya, Çorum veya Samsun kapatacaktır. Şu an böyle bir sıkıntı yaşanmıyor. İhracat da olmadığı sürece hiçbir sıkıntı yaşanmaz. Yağışlar inşallah gelecek meyve ve sebzeler için faydalı olur" diye konuştu.

Çakman, yağmurun her daim sebze ve meyve için gerekli olduğunu kaydederek, su baskınları veya dolu gibi afetlerin yaşanmaması için dua ettik
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]