Şiddetle Mücadele Söğütlü'de Devam Etti

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün “Bizim Okulumuz Projesi” kapsamında velilere yönelik uygulanan “Çözüm Odaklı Kısa Süreli Terapi” eğitimler tüm ilçelerde devam ediyor.

Söğütlü İlçesi'nde formatör rehber öğretmen Semra Memişoğlu tarafından verilen eğitimlere veliler büyük ilgi gösterdi. Altı hafta süreyle devam eden seminerler öncesinde çocuklarını ve diğer aile bireylerini tanımadıklarını fark eden veliler eğitimler sonunda görüşlerinin değiştiğini söylediler. Eğitimlerin çok faydalı geçtiğini de ifade eden veliler okula devam eden çocuklarına bu sayede daha yararlı olacaklarına inandıklarını belirttiler.

Günümüzün önemli sosyal sorunlarından biri olan şiddet olgusunun önlenmesi amacıyla düzenlenen eğitimler sonunda velilere belgelerini Söğütlü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Akyar verdi. Akyar, toplumda ve okulda şiddet konusunun önlenmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan eğitimlerin büyük fayda sağladığını belirterek, öğrenci velilerinde olumlu yönde değişikliklerin yaşanmasından mutluluk duyduklarını söyledi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]