"Sıcaklıklar düşerse balık fiyatları da düşer"

Av sezonunun açılmasına rağmen balık fiyatları düşmezken, Karadenizli balıkçılar da sıcaklıklarla beraber avlanan balık miktarında artış bekliyor.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, yaptığı açıklamada, sıcak hava nedeniyle balıkların açık denize kaçtığını ve bu nedenle yeterince balık avlayamadıklarını söyledi.

Sezer, denizdeki balık varlığına ilişkin incelemeler yapıldığını belirterek, "Şu anda balık fiyatları yüksek. Sezon başında balık varlığının çok olduğu tespit edilmişti ama hayal kırıklığına uğradık. Her gün ava çıkıyoruz ama istediğimiz kadar balık yakalamıyoruz. Balık bol olmayınca da fiyatlar yüksek gidiyor" dedi.

"Sıcak hava nedeniyle balık açık denizde ve yakalanması zorlaşıyor" diyen Sezer, şunları söyledi:

"Denizde balık bol ama yakalayabileceğimiz durumda değil. Havaların soğumasıyla daha fazla balık yakalayabiliriz ve bu şekilde fiyatlar da düşer. Önümüzdeki günlerde fırtına bekleniyor. Bu fırtınayla fiyatlar düşer.  Önümüzdeki günler için soğuk hava tahmini var. Deniz suyu da soğuyacağı için balık daha çok kıyıya yaklaşacak ve bu da avlanmayı kolaylaştıracak. Havalar soğuduğunda daha fazla balık avlanır ve fiyatlar da düşer. Biz de bunu bekliyoruz. Fırtınalı deniz, balık avlamak için daha uygun ve biz de bunu bekliyoruz. Bu fırtına sonrası balık konusunda umutluyuz."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]