Sıcak hava, sebze ve meyve fiyatlarını düşürdü

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Mehmet Çakman, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ıspanak ve pırasanın fiyatını düşürdüğünü belirterek, diğer ürünlerin fiyatlarında da düşüş beklediklerini söyledi.

Çakman, yaptığı açıklamada, sıcaklıklardan memnun olduklarını, bunun vatandaşların cebine de yansıdığını anlattı.

Geçen ay ülke genelinde don olayları görüldüğünü anımsatan Çakman, "Hava sıcaklıkları, en çok bizleri mutlu ediyor. Geçen ay, kara kış geçirdik ve don olayları yaşandı. Şimdi sıcaklıklar güzel, don olmuyor ve hasat da sağlıklı yapılabiliyor. Bu şekilde ürün bolluğu oluşur ve fiyatlar düşer. Bu durum da bizim için büyük bir mutluluk kaynağı" şeklinde konuştu.

Soğuk hava olumsuz etki

"İklimsel olarak yağış beklentimiz var tabii ancak kışın çok soğuk olması bizi olumsuz etkiliyor" diyen Çakman, "Şu andaki iklim koşulları, pazarcı esnafı için bulunmaz fırsat. Yağmura da ihtiyacımız var tabii. Önümüzdeki hafta, yağışlı geçecek zaten. Hava sıcaklıkları sayesinde pazardaki ürünlerde fiyat düşüşleri yaşanıyor. Ürün bol çıktığı için düşüşler var. Ispanak ve pırasa fiyatları düştü, diğer ürünlerde de düşüş bekliyoruz" ifadesini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]