SHP'den CHP'ye Birlik Çağrısı

SHP Sakarya İl Örgütü'nün 3. olağan kongresinde başkanlığa yeniden seçilen Aydoğan Sezer, yerel seçimlerde sosyal demokratların işbirliği yapması gerektiğini söyledi. Kongreye katılan CHP İl Başkanı Vahit Serbes de, "Çok önemli olan yerel yönetim seçimlerinde de tüm arkaşlarımla birlikte çalışma arzusundayım" dedi.

Sosyal Demorkat Halk Partisi (SHP) Sakarya İl Örgütü
'nün 3. olağan kongresi, bugün il binasında yapıldı. Sadece mevcut İl Başkanı Aydoğan Sezer'in aday olduğu kongrenin divan başkanlığını Nejat Ersin yaptı.

Hesap ve faaliyet raporlarının oylanarak kabul edilmesiyle başlayan kongreye, Adapazarı Belediyesi eski Başkanı Ünal Özan'ın eşi Necla Ozan ile CHP İl Başkanı Vahit Serbes de katılırken, partililer ilgi göstermedi.
Kongrede bir konuşma yapan İl Başkanı Sezer, "Ülkemiz zor koşullar içinden geçmektedir. Ekonomik sorunlar, özellikle dar gelirli vatandaşlarımızı olumsuz etkiliyor. İşsizliğin en yüksek boyutlara ulaştığı bir dönemde kongremizi yapıyoruz. 12 Eylül'den sonra siyaset yapmak zorlaşmıştır. Şimdi siyaset yapmak için para ve zaman gerekmektedir. Bunların ikisi olursa, o zaman vatandaşın sorunlarını takip edebiliyorsunuz. Ekonomik zorluklar nedeniyle sıkıntılar yaşıyoruz" dedi.

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini belirten Sezer, "İktidar partisinin kapatılması için dava açıldı. Biz bir siyasi partinin kapatılmasını istemiyoruz; ancak suç işleyen yöneticilerin cezalandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Demokrasi demek çoğunluğun tahakkümü demek değildir. O zaman diktatörlük olur" şeklinde konuştu.

Yerel seçimlerde solun işbirliği yapması gerektiğini ifade eden Sezer, "Önümüzde yerel seçimler var. Mağdur olanlar, ezilenler, emekçiler, emekten yana olanlar, dar gelirlilerin bir araya gelerek, örgütlenerek başarılı olması gerekir" dedi. Sezer, CHP yönetimini de eleştirerek, "Biz CHP'den niye ayrıldık? Orada parti içi demokrasi yoktu, ondan dolayı ayrıldık. CHP'nin genel kongresi var. İnsanlar aday olmaktan çekiniyor" ifadelerini kullandı.

Kongre bayladıktan sonra gelen CHP İl Başkanı Vahit Serbes ise yaptığı konuşmada, "Beni buraya davet etmek nezaketinizden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Kongrenin sosyal demokratlar için güzel hizmetler vermeye vesile olmasını diliyorum. CHP'nin SHP ile arasnda ne ilkelerinde ne amaçlarında hiçbir fark yoktur. Ayrı düşmüş olabiliriz. Gönüllerimiz her zaman beraberdir. Çok önemli yerel yönetim seçimlerinde de tüm arkaşlarımla birlikte çalışma arzusundayım. Sevgili başkanla da bunları konuştuk" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oy verme işleminden sonra Aydoğan Sezer, yeniden İl Başkanlığı'na seçildi.

16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]