SGK'dan yeni yarışma

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı tarafından “Kayıt dışı istihdama kayıtsız kalma” konulu ödüllü proje yarışmasının tanıtım toplantısı SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Yarışmanın içeriği ve ödüller konusunda bilgiler vermek üzere gazetecilerle SGK toplantı salonunda bir araya gelen Canbasoğlu, katılımcıların yarışmaya, kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda özgün ve uygulanabilir projelerle başvurabileceklerini kaydetti. Canbasoğlu, “Son başvuru tarihi 20 Nisan 2014 olan yarışmada birinciye 20 bin TL, ikinciye 15 bin TL, üçüncüye 10 bin TL, dördüncüye 7 bin 500 TL ve beşinciye ise 5 bin TL para ödülü verilecektir” dedi.
Yarışmanın detayları konusunda açıklamalarını sürdüren Canbasoğlu şöyle konuştu: “Projeler seçici kurul tarafından değerlendirilecek ve dereceye giren ilk beş projeye para ödülleri verilecektir. Projeler açık ve anlaşılabilir tarzda ve en çok 7 sayfa uzunluğunda, standart A4 boyutunda Times New Roman 12 punto 1,5 satır aralıklı olmak üzere hazırlanarak gönderilecektir”

"
Hedefimiz ilimizdeki bu yüksek rakamı aşağılara kadar çekmek"

Sakarya\'daki kayıt dışı istihdam konusunda bilgiler veren Nurten Canbasoğlu, Türkiye ortalamasının yüzde 37 olduğunu, Sakarya’daki bu rakamın yüzde 40’ın üzerine çıktığını ifade etti. Canbasoğlu, “Bu konuda vatandaşlardan yardım bekliyoruz. Kayıt dışı işçi çalıştıran yerleri bizlere bildirsinler. Bize bu konuda günde 20, hafta sonu ise 60’ın üzerinde ihbar geliyor. Hedefimiz ilimizdeki bu yüksek rakamı aşağılara kadar çekmek” diye konuştu.

Eskiden sosyal güvenlik kurumu açıklarının çok yüksek rakamlarda olduğunun altını çizen SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı’nın birleştirilmesi ve yapısal reformlarla açıkların aşağılara çekildiğini vurguladı. Canbasoğlu, “Kayıt dışı konusunda hepimize görevler düşüyor. Sakarya’da özellikle inşaat sektöründe ve küçük esnaflarda kayıt dışı olayına rastlıyoruz. Çok çalışıp Sakarya’da iyi bir sonuç almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]