SGK müdüründen kadınlara: "Altın yerine, sigorta günü yapın"

Köylerde tarıma yönelik Ek-5 sigorta bilgilendirmeleri yapan Sosyal Güvenlik İl müdürü Nurten Canbasoğlu Feriz İli Gölkent\'te kadınların altın günü yerine sigortalılık başlangıç günü yapmalarını önerdi.

Kırsal kesimdeki tüm köyleri gezmeyi hedef haline getiren Sakarya Sosyal Güvenlik İl müdürü Canbasoğlu; “Altın yerine sigorta başlangıç günleri yapabilirsiniz. Küçük meblağlarla aranızda toplanan paralarla her ay bir genç kızımızın, gelininizin sigortasını başlatabilirsiniz. Kız çocuklarına vereceğiniz en güzel çeyiz sigorta başlangıcıdır” dedi. Gölkent te ki kadınlar formlar doldurarak bu konuyla yakından ilgilendiler ve en kısa zamanda sigorta günü başlatacaklarını söylediler.

Gölkent te ki halk eğitim merkezi kursiyerleri ile toplantı yapan Canbasoğlu, merkezdeki köy kahvesine de girerek SGK ile sorunları dinledi ve yapılan incelemede bazı  vatandaşların emekliliği geldiği halde haberdar olmadığını tespit etti. Aldığı haberle sevinen  vatandaşlar “Bu güne kadar köyümüze secim zamanlarında gelen siyasiler dışında devlet kurumları uğramaz. SGK müdürünün buralara kadar gelerek bizleri bilgilendirmesi hepimizin gözünü açtı. En kısa zamanda kuruma giderek emeklilik dilekçesi vereceğiz “ dediler.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]