SGK İl Müdürü Tandoğan'ın Fotomodel Çocukları!

Yeni Sosyal Güvenlik Kanunu yürürlüğe girmeden bir gün önce, eski yasanın avantajlarından yararlanmak için 3 yaşındaki oğlu ile 16 yaşındaki kızını sigortalı yaptırdığı ortaya çıkan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sakarya İl Müdürü Kenan Tandoğan hakkında çifte inceleme başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kenan Tandoğan'ın çocuklarıyla ilgili konunun basına yansıması ile birlikte Sakarya Valiliği harekete geçti. Haberleri ihbar kabul eden Valilik, Tandoğan hakkında inceleme başlattı. SGK Genel Müdürlüğü'nün de Tandoğan'ın çocuklarının sigorta tescilleriyle ilgili tüm evrakları istediği ve konuyla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.

Tandoğan, 29 Nisan 2008 tarihinde, yani yeni yasa yürürlüğe girmeden sadece 1 gün önce bir reklam ajansına 3 yaşındaki oğlu Doruk Çağ Tandoğan ve 15 yaşındaki kızı İrem Tandoğan'ı fotomodel olarak sigortalı yaptırmıştı. 29 Nisan 2008 Salı günü ve 30 Nisan Çarşamba günü de dahil olmak üzere iki günlük sigortalı çalışmış görünen çocuklar, SGS kayıtlarına göre kişi başı 200'er olmak üzere toplam 400 TL kazanç elde ettikleri görülüyordu.

Tandoğan'ın, çocuklarını 30 Nisan 2008'de yürürlüğe giren yeni SGK yasasından sadece bir gün önce sigortalatması ve bir gün sonra işten çıkarılmış gibi göstermesi dikkat çekmişti.
 

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]