Sezai Matur öğrencilere gazetecilik dersi verdi

Ekim ayında Ödüllü Karikatür Sanatçısı Osman Suroğlu’nu sınıflarında ağırlayan öğrencilerin bu ayki misafiri Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur oldu. Yerel gazeteciliğin önemli isimlerinden biri olan Matur gazetecilik mesleği ve habercilik konusunda bilgiler aktardığı söyleşide, herkesin mutlaka sevdiği bir işi yapmasının başarıda önemli bir etken olduğunu belirtti.

Sabihahanım İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri soru yağmuruna tuttukları Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Matur’dan çocuklara hitap eden bir gazete yayınlanmasını istediler. Karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen söyleşide 26 yıllık mesleki tecrübelerini paylaşan Gazeteci Matur’a öğrenciler bir haftalık çalışmayla hazırladıkları “Minik Eller” isimli çocuk gazetesini hediye ettiler.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, ilkokul öğrencileriyle biraraya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, çocukların yetişkin oldukları dönemde yapacakları meslekleri daha okul sıralarında tanımasının önemli olduğunu söyledi. Matur, öğrencilerini ders ortamının dışında sosyal yönden de geliştirmeye gayret gösteren sınıf öğretmeni Mustafa Erdoğan’ı tebrik ederken, Sabihahanım öğrencilerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocuk gazetesi yayınlama sözü verdi.


9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]