Seyir Halindeyken Alev Aldı

Sakarya'da seyir halindeyken alev alan kamyonun kasasındaki boya ve elektrik malzemeleri alev alev yandı.

Olay, D-100 karayolunun Sakarya Köprüsü çıkışında meydana geldi. Sakarya'dan İzmir'e elektrik ve boya malzemesi götüren İhsan Tiryaki yönetimindeki 54 ER 189 plakalı kamyonun kasasında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede etkisini artıran alevler, boya ve elektik malzemelerine de sıçrayınca, kamyonun kasası bir anda alev topuna döndü. Neye uğradığını anlamayan kamyon şoförü Tiryaki, kendini dışarı atarak kurtuldu. Kamyon şoförü durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine gelen Adapazarı Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri kamyondan metrelerce yükselen alevlere müdahale etti. Güçlükle kontrol altına alınan yangın sonucu, kamyonun kasasında bulunan malzemelerin tamamı yandı. Yangın nedeniyle yarım saat süreyle ulaşıma kapatılan karayolu ise söndürme çalışmalarının ardından ulaşıma açıldı.

Kamyon şoförü Tiryaki yaptığı açıklamada, seyir halindeyken kasadan alevlerin yükseldiğini gördüğünü ve aracı durdurarak kendisini dışarı attığını söyledi. Tiryaki, "Ambar malzemesi taşıyorum. Malları İzmir'e götürüyordum. Aracın dikiz aynasından baktığımda kasadan alevlerin yükseldiğini gördüm. Aracı kenara çektim ve hemen kendimi dışarı attım. Hemen itfaiyeye haber verdim. Yangın neden çıktı bilmiyorum." dedi.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]