Şeyda madalyaya doymuyor!

Türkiye\'nin en iyi karatecilerini buluşturan Türkiye Karate Şampiyonası, Sakarya’da start aldı.

40’ı aşkın ilden 350’nin üzerinde sporcunun katıldığı turnuvanın ilk gününde favori isimler zirveye çıktı.

Karate Federasyonu’nun en önemli ulusal organizasyonlarından biri olan Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası Sakarya’da başladı. 40’ı aşkın ilden 350’nin üzerinde sporcunun tatamiye çıktığı şampiyona Cumartesi günü sona erecek. Pazar günü ise Mayıs ayındaki Avrupa Şampiyonası için Milli Takım seçmeleri yapılacak.

Şampiyonanın ilk gününde erkekler ve bayanlar kata ile bayanlar kumitede 68 ve +68 kilo müsabakaları yapıldı. Dört kategorinin tümünde geçen yılın şampiyonları unvanlarını korumayı başardı.

Yakan ve Akarsu ilk sırada

Erkekler katada dünya gençler şampiyonu Mehmet Yakan, finalde geçen hafta Karate 1 Premier League’in Paris ayağında altın madalya kazanan Arslan Çalışkan’ı geçerek unvanını korumayı başardı. Bayanlar katada Kübra Akarsu da finalde Dilara Bozan’ı mağlup ederek geçen yıl olduğu gibi yine kürsünün zirvesine çıktı.

2012 yılında 68 kiloda Avrupa şampiyonu ve dünya ikinciliği gibi önemli başarılar elde eden Şeyda Burucu, Türkiye Şampiyonası’nda altın madalya kazanmayı başardı. +68 kiloda Avrupa üçüncüsü Meltem Hocaoğlu da finalde Müge Karamehmetoğlu’nu mağlup ederek birinci oldu.

Türkiye Karate Şampiyonası’nda yarın erkekler ve bayanlar kumite maçları yapılacak. Veteran karateciler de sekiz kategoride dereceye girmek için ter dökecek.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]