"Sevgiyi Dünyaya Türk Okulları Öğretti"

Gazeteci ve Yazarlar Vakfı eski Başkanı Harun Tokak, dünyadaki Türk okulları sayesinde bugün herkesin sevgi türküsünü söylediğini belirtti.

Sebat Eğitim İşletmeleri'nin yıl sonu programı Seçkin Otel'de yapıldı. Kalabalık bir işadamı ve davetli topluluğunun katıldığı programın açılış konuşmasını yapan Sebat Eğitim İşletmeleri Genel Koordinatörü Ömer Özata'nın ardından kürsüye gelen Harun Tokak, Türk okullarınının yaptığı organizasyonlar ve elde ettiği başarılarla dünyanın gündemine oturduğunu söyledi. Bu okullar sayesinde dünyada adeta yeniden bir bahar havası, bir güzellik yaşandığını vurgulayan Tokak, "Artık dünyada bir kardeşlik oluşuyor. Hangi dinden, hangi ırktan, hangi renkten olursa olsun herkes sevgi türküsünü söylüyor." dedi.

Dünyadaki başarılı Türk okullarını bilim adamlarının da masaya yatırdığını hatırlatan Tokak, "Dünya artık bu hareketi konuşuyor. Dünyanın her yerinde küresel barışa giden yolun bu hareketten geçtiğini belirtiyorlar. Türk okullarındaki öğretmenler hal ve hareketleriyle çok seviliyor. Bu hareket sayesinde dünyanın her yerinde Türkiye'yi seven insanlar yetişiyor. Oradaki insanlar yeniden hayat buluyor." diye konuştu.

Bu harekete gönül verenlerin, destek olanların ne müthiş bir iş yaptığının altını çizen Tokak, "Bu insanlar dünyayı yeniden inşa ediyor. Asıl olanda budur. Biz giderken arkamızda tatlı bir şarkı bırakıp gidelim. İnsanlar bizi minnetle, şükranla ve sevgiyle ansınlar. Ne güzel bir yol yürüdü desinler." diye konuştu.

TANZANYA DENİNCE AKLIMIZA VANAVAR GELİRDİ

Programda yurt dışındaki Türk kolejlerinden mezun olup Sakarya Üniversitesi (SAÜ)'nde okuyan öğrenciler de kısa bir konuşma yaparak kendilerini tanıttı. Kazakistan'dan Saltanat Jadi, Moğalistan'dan Yer Muhammed Musa, Gürcistan'dan Mikail Çagalidze, Tanzanya'dan Hamis Nassor, Türkmenistan'dan Murat Çariyev güzel Türkçeleriyle büyük alkış aldı.

Öğrencilere programın anısına ödüllerini SAÜ öğretim üyeleri verdi. Ödül verirken duygularını ifade eden Prof. Dr. Adil Altındal, Tanzanya denince önceden akıllarına canavar geldiğini belirterek, "Bu ülkenin adı anılınca aklımıza Tanzanya canavarı gelirdi. İşte bu çocukları gördüğümüz zaman Tanzanyalıları çok farklı tanıdığımızı gördük. Bu ülkeyi tanıdık. Şimdi Türk okulları sayesinde onların da yüzü gülüyor. Bu çocukların yüzünün gülmesine vesile olanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Prof. Dr. Ahmet Apay, Prof. Dr. Cuma Bindal, Prof. Dr. Metin Başarır, Prof. Dr. İlyas Öztürk de bu güzel hizmetleri yapan, dünyada Türkiye'yi tanıtanların büyük bir güzelliğe vesile olduklarını ifade ederek emeği geçenleri taktir ve minnetle andıklarını söylediler.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]