SESOB'tan 'S' plaka uygulamasına destek

Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile hayata geçirilecek olan S plakası uygulamasını desteklediklerini açıkladı.

Alişan, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yorum yaparken, S plaka uygulamasının trafikte yaşanan sorunların çözümü için önemli bir adım olduğunu ifade etti ve kararın yerinde olduğunu vurguladı. Sakarya genelinde yaşanan trafik sorunlarının tek sorumlusunun esnaflar olmadığının altını çizen  SESOB Başkanı Alişan, esnaflara Twitter hesabından seslendi ve “En kısa sürede bağlı bulunduğunuz meslek odalarına giderek müracaat için gereğini yapın” dedi.

Hasan Alişan halk otobüsleri için de “J plaka” uygulamasının hayata geçirilmesinde beklemenin yersiz olduğunu ifade ederek, “Neden bekleyelim ki? Yeter ki, Belediye bize, biz belediyeye haksız rakip olmayalım” dedi.

İşte SESOB Başkanı Alişan’ın, S ve J plaka uygulamaları hakkında twitter hesabından yayınladığı o mesajlar:

"Trafik sorununun tek sorumlusu esnaf değil"


“Sakaryamızda yaşanan trafikteki sorunların sorumlusu sadece ticari araçlarda çalışan esnaflarımız sebebiyet verdiği bir sorun değildir. Sorunun sahibi olmamamız, sorunu çözmeye katkı vermeyeceğiz şeklinde algılanmamalı, çözüm üretmek de bizlerin asli görevlerimizdendir. Trafiğe sağlanan tertip, düzen ve dizayn içerisinde olması şehir kültürü açısından önem arzetmektedir. Halkımızın daha iyi bir hizmet alabilmesi için, düzgün sürüş, halkla ilişkiler, düzen, tertiple ilgili bize düşen görevimizi yerine getirmek. Taktir edilmelidir ki; trafikteki yaşanan kargaşaların nedeni sadece ticari araçlarda yolcu taşımacılığı yapanlardan dolayı değildir. Sorun yaratan kesim olarak algılanması haksızlık olur. Sorunu bir bütün olarak ele alınarak, çözüm üretilmelidir. Sorunu veya sorunları çözmenin temeli eğitim, altyapı, tertip ,düzen ve kararlılık öncelikli olmalıdır. Biz meslek odaları olarak bu sorunun çözümünde deneyim, tecrübe, altyapı ve bilgi birikimine sahip olduğumuzu, hertürlü işbirliğine hazırız. Trafik düzeninin sağlanması bir disiplin çatısı altında siyasi ve idari müdahalenin dışında, halkın memnunuyetine odaklı olmalıdır. Her nüfuzlu veya imkanı olanın her işi yapmaması, tekdüzen ve disiplin içerisinde sürdürülebilir politikalarla sağlamak mümkündür.

"S plaka ugulaması katkı sağlayacak"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi meclisi tarafından alınan karar gereğince S plakası uygulaması bu sisteme katkı sağlayacağına inanıyorum. S plakası alma koşullarının belirlenmesinde odalarımızın görüşleri doğrultusunda son derece önemlidir. Hakkı olmayanlara fırsat verilmedi. Bu yöntem fiilen bu işi yapanlar açısından bir kazanımdır. Rant fırsatı yaratılmamıstır. Katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Elbetteki uygulamalarda eksiklik ve noksanlıklar bulunmaktadır. Bu tür konuları ilgililere ulaşarak çözüm bulunacağını ifade ediyorum. Sakarya olarak zoru başardık, meslek mensuplarının talebi ve kuralları doğrultusunda başlatılması önemli bir adım olarak algılıyoruz.
Tüm servis aracı işiyle meşgul olan esnaflarımız bağlı bulunduğu meslek odasına giderek S plakası için müracaat yapabilirler. Odalarımız bu konu hakkında gereken hizmet, destek sağlayacak olup mağduriyet yaşanmaması için SBB ile arasında köprü görevinde bulunacaklar. Üyelerimizden isteğimiz kısa sürede bağlı bulundukları meslek odalarına giderek müracaat için gereğini yapmalarıdır. İfade etmeye çalıştığımız uygulamalardaki ihtiyaç duyulan konularda revizyon yapabilmeniz için müracaat süresinde sizden gelen isteklerdir. Bu uygulama trafik tertip ve düzen açısından önemli bir adımdır. S plakası verilmesiyle sorunların çözümü konusunda bir adım atılmıştır.

Halk otobüsleri için 'J' plaka

Çalışmalara hız kesmeden devam etmemiz için bir başka sorun olan HALK otobüsleri meslek mensuplarının istekleri doğrultusunda çalışılmalıdır. HALK otobüsleri için düşünülen J plakası hakkında taleplerinizi içeren düzenlemeye neden başlamayalım ki. Bunun için beklemek gereksizdir. Biz meslek mensuplarımız olarak hedefimiz mesleğimizi saygın hale getirmek, halkımıza kaliteli hizmet vermektir. Rakibimiz belediye olmamalı.Eşit ve uygun şartlarda hizmette daha iyi olacağımızı iddia ediyoruz. Yeter ki belediyelerimiz bizlere haksız rakip olmasın diyorum.”
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]