SESOB'ta, WIFI ile işbirliği toplantıları devam ediyor

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizin Avusturya da merkezi bulunan WIFI Avusturya Belgelendirme ve Eğitim Kuruluşu ile işbirliği kapsamında gerçekleştirdiği istişare toplantıları devam etmektedir.

WIFI Avusturya yetkililerinden Claudia Neumann ve Dolunay Yeter’in katılım gösterdiği toplantıda SESOB Başkanı Hasan Alişan, Başkan Vekili Muhittin Kılıç ve SESOB eğitim personeli hazır bulundu.

Türkiye’de ilk akredite olmuş meslek kuruluşu unvanına sahip olan birliğimiz, akreditasyon konusunda esnaf ve sanatkarlarımıza sadece ulusal çapta değil uluslar arası geçerliliğe sahip belgelendirme verebilmek adına işbirliği çalışmalarına devam etmektedir.

Başkan Alişan, “12 den fazla ülkede faaliyet gösteren, mesleki ve teknik eğitim konusunda tecrübesini kanıtlamış olan WIFI Avusturya ile esnaf ve sanatkarımızın eğitim ile başlattığı bu değişim süreci içerisinde onlara uluslar arası geçerliliğe sahip mesleki yeterlilik belgesi kazandırmak istemekteyiz. 

WIFI Avusturya yılda yaklaşık 30,000 eğitim faaliyetinde, 350,000’den fazla katılımcıya eğitim vermektedir. 12,000 üstün nitelikli eğitmenleri ile yaklaşık 1,5 milyondan fazla eğitim birimine sahiptir.

Ülkemiz son zamanlarda gündeme gelen AB uyumlu yasalar ile birlikte sahip olduğu çehresini hızla değiştirmektedir. Her şey bu kadar hızlı değişirken esnaf ve sanatkarımızın yerinde saymasını bekleyemeyiz. Metropol kentlere yakınlığımız ile büyük avantaja sahip olan ilimiz bu tip fırsatları iyi değerlendirmelidir. Birlik olarak eğitime verdiğimiz önemi her zaman ifade etmiş ve başarılı çalışmalar ile bunu ispatlamışızdır.

Bu vesile ile ilk amacımız WIFI Avusturya ile dostane bir ilişkiye sahip olmak ve gerçekleştireceğimiz işbirliği ile başarılı projelere imza atmaktır. Bu konuda gerçekleştirdiğimiz 4. İstişare toplantımız hayli verimli geçmiş olup, kendilerinin bizlere karşı olan yakın ilgileri bizleri memnun etmiştir" dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]