Sertifika törenine yoğun ilgi vardı

Sakarya’da 6 ay boyunca devam eden Sakarya Müftülüğü Tashih-i Huruf Kursu Final Programı ve Belge Töreni, Serdivan Belediyesi Konferans Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Diyarbakır Hazro Müftüsü Fatih Çatmakaş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Sakarya Müftülüğü Tashih-i Huruf Kursu Final Programı, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli’nin açılış ve teşekkür konuşmasıyla devam etti.

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli konuşmasında şunları ifade etti: “Sakarya’da 6 ay boyunca devam eden Sakarya Müftülüğü Tashih-i Huruf Kursu süresince, İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi eğitim görevlilerinden Talip AKBAL, Emekli Öğretim Üyesi ve Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Mehmet Ali SARI, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Davut Kaya, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Çollak ve Eğitim Merkezi Kıraat Hocalarından Diyarbakır Hazro Müftüsü Fatih Çatmakaş gibi önemli isimleri Sakarya’da ağırlayarak kursiyerlerimizle buluşturmanın ve istifade etmelerini sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizi kırmayıp Sakarya’ya gelen tüm hocalarımıza ve Sakarya genelinde görevli bayan Kur’an Kursu öğreticilerine, 6 ay boyunca farklı illerden görevlendirilerek Tashih-i Huruf eğitimi veren kurs hocalarımıza Sakarya Müftülüğü olarak çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca 6 ay boyunca eğitim görerek kursun sonunda yapılan sınavı da başarıyla geçen ve katılım belgelerini almaya hak kazanan kursiyer öğreticilerimizi de tebrik ediyorum.”

Programda, Sakarya Müftülüğü Tashih-i Huruf Kursu\'nda 6 ay boyunca eğitim gören kursiyerler tarafından farklı okuyuş şekillerinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve tasavvuf musikisi icra edildi.

Programın sonunda, kursu başarıyla tamamlayan kursiyer öğreticilere Tashih-i Huruf Kursu katılım belgeleri, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Gerçekleştirilen programa; Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun eşi Gönül Toçoğlu, İl Müftüsü İlyas Serenli’nin eşi Fatma Serenli, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın eşi Ayten Alemdar, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz, İl Müftü Yardımcısı Muhammet Suiçmez, Diyarbakır Hazro Müftüsü Fatih Çatmakaş, İlçe Müftüleri Mehmet Uzunca, Hüseyin Baş ve Aşır Durgun ile çok sayıda davetli katıldı.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]