'Sermayenin değil, halkın başkanı'

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ve belediye meclisinin, bakkal ve küçük esnafın korunması adına ilçeye AVM açılmaması için aldığı kararın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Başkan Akdardağan, “Akyazı Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantısında çıkan karar bizleri çok sevindirdi. Belediye Başkanımız sayın Hasan Akcan ve değerli meclis üyeleri tarihi bir karara imza atmışlardır. Her zaman söylediğimiz ve önlem alınmasını istediğimiz zincir marketlerin önüne geçilmesi artık Akyazı’da gerçekleşecek. Esnafımızı ezen AVM ve marketler 5393 sayılı Belediye Kanunu 14 ve 38. Maddeleri uyarınca artık ruhsat alamayacak ve yeni şubeler açamayacaklardır. İlçe esnafımız bu kararla adeta bayram etmektedir” dedi.

Yeni açılmak istenen AVM ve zincir marketlere ruhsat verilmeyecek olmasının diğer ilçeler de de uygulanmasını beklediklerini söyleyen Başkan Akdardağan, “Başkan Akcan bu kararı ile Türkiye’ye örnek olmuş ve esnafın gönlünde taht kurmuştur. İlçe esnafımızın dediği gibi, ‘Başkan Akcan bir kez daha sermayenin değil, halkın başkanı’ olduğunu ispatlamıştır” dedi.

“Bu kararın tüm ilçelerde ve Sakarya genelinde uygulanması halinde esnafımız ayağa kalkacak ve mahallelerin bakkal amcaları da böylelikle yaşayabilecektir” diyen Başkan Akdardağan, “En azından yeni açılacak olan AVM ve zincir marketler için kriterler belirleyelim. Bu konuda biz her türlü desteği vermeye hazırız. Gerekli mevzuat çerçevesinde mesela 200 metrekarelik bir market için 100 metrekarelik otopark olması şartıyla ve etrafındaki esnaf yapılanmasına bakılması gibi örneklerle bu tür marketlere izin verilebilir” dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]