Şerit ihlali yapan TIR sürücüsünün cezası belli oldu

Sakarya\'nın Adapazarı ilçesinde test sürüşünde arıza yapması sonucu emniyet şeridine çekilen otomobile çarparak tamircinin ölümüne neden olan TIR şoförü, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Davaya konu olan kaza, Adapazarı-Karasu yolunda 27 Kasım 2013 günü meydana geldi. N.K., aracını bakım için Erol E.(39) ve Taha D.\'nin çalıştığı iş yerine bıraktı. Tamir sonrası Erol E. ve Taha D., test sürüşüne çıktı. Taha D.\'nin kullandığı araç iddiaya göre, arıza yaptı. Aracı emniyet şeridine çeken ustalar, arızaya baktıkları sırada S.S.\'nin kullandığı TIR, otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil bir evin bahçe duvarına çarptı. Kazada Erol E. öldü, Taha D. ise yaralandı.

Kaza sonrası gözaltına alınan TIR şoförü S.S. tutuklandı. Kaza raporunda aracını hız limitinin üzerinde kullanan ve şeridini izlemeyen S.S. kusurlu bulundu. TIR sürücüsü hakkında \'taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma\' suçlamasıyla Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi\'nde dava açıldı. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti sanığı 5 yıl hapse mahkum etti. Tahliye edilen sanık, cezası Yargıtay tarafından onanırsa yeniden cezaevine girecek.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]