Serinlemek için denize giren öğrenci hayatını kaybetti

Karasu ilçesinde serinlemek için denize giren lise öğrencisi Özgür D. boğularak can verdi.

Karasu Doğu Karadeniz Caddesi\'nde serinlemek için denize giren 16 yaşındaki lise öğrencisi Özgür D. boğularak can verdi. Arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için denize giren doğan arkadaşlarının gözünden birden kayboldu. Genç, vatandaşların ve arkadaşlarının aramalarına rağmen bulunamadı. Dalgıçlar boğulan gencin cesedini iki saat sonra Yenimahalle semtinden denizden çıkardı. Olay yerine gelen 112 sağlık görevlileri kalp masajı yaptı ancak boğulan genç hayata döndürülemedi. Önce Karasu Devlet Hastanesi\'ne kaldırılan gencin cesedi İstanbul Adli Tıp Kurumu\'na gönderildi.
Sakarya’da pazar günü arkadaşlarıyla birlikte denize girmek için gittiği Karasu sahilinde boğularak hayatını kaybeden 16 yaşındaki Karasu Anadolu Öğretmen Lisesi 10-A sınıfı öğrencisi Özgür Doğan, son yolculuğuna sınıf arkadaşları tarafından uğurlandı.

Pazar günü Karasu Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrenci Yurdu’ndan çarşı izni diye çıkan ve arkadaşları ile girdiği denizde boğularak hayatını kaybeden 16 yaşındaki Özgür Doğan’ın cenazesi, Adapazarı’nın Budaklar köyünde toprağa verildi. Doğan’ın cenazesinde Karasu Anadolu Öğretmen Lisesi 10-A sınıfı öğrencileri ile yurtta kalan arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Sabah erken saatlerde ailenin evine akın eden gencin arkadaşları, cenazeyi omuzlarında Budaklar Merkez Camii’ne kadar taşıdı. Cenazeye Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaettin Dişli, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Erguvan Aslan, Okul Müdürü Nedim Çalık, çocukları da aynı okulda okuyan Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Budaklar Köyü Muhtarı Cemalettin Başkanat, Okul Aile Birliği Başkanı Yakup Altuntaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazede sadece bir yaş küçük olan kardeşi Zeki Doğan’ı, ağabeyinin arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Annenin feryatları ise yürekleri dağladı. Gencin cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığında toprağa verildi.

Özgür Doğan’ın ilkokul arkadaşı Selman Çaylak, “İlkokulu birlikte okuduk. Benim için çok değerli biriydi. Devamlı görüştüğüm ve sevdiğim bir arkadaşımdı. Bir hafta önce izne geldiğinde görüşmüştük. Çok iyi ve sevinçliydi. Halini hatırını sorduk, konuştuk. Muhabbet ettik. Dün akşam haberi duyduğumda inanamadım. İnanmadım, daha doğrusu arkadaşlarımın şaka yaptığını düşündüm. Sonradan internette haberlere girdiğimde çok şaşırdım. Çok iyi bir insandı, sakin, asla böyle aksiyon yaşamayı sevmeyen, sakin, çok dürüst biriydi. Çok sevdiğim bir arkadaşımdı. Böyle bir şey olduğu için çok üzgünüm” diye konuştu.

Karasu Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Yakup Altuntaş ise, Özgür Doğan’ın çok başarılı ve çevresinde sevilen bir insan olduğunu söyleyerek, “Çok başarılı bir çocuğumuzdu. Çocuğumuzun başarıları ve bazı mağduriyetlerinin olması derin bir üzüntü yarattı bizde. Karasu olarak çok büyük üzüntü yaşıyoruz. Allah rahmet eylesin. Okulda çok sevilen ve ahlaklı bir çocuktu. Ömrü bu kadarmış. Artık buna katlanmak gerekir, öyle düşünüyoruz. Elim bir suda arkadaşlarıyla birlikte eğlenmek için denize gittiler. Öyle bir düşünceleri vardı. Lakin denize yabancı olduğu için sanırım akıntıya kapılarak vefat etti. Ömrü o kadarmış. Karadeniz’i bilmeyen kişiler bu şekilde hayatlarını kaybedebiliyor. Karadeniz’in değişik bir akıntıları var, ters düz akıntıları var, bizim yöremizde de bu var. Aslında hocalarımız çocukları okulda denize gitmemeleri konusunda bilinçlendiriyorlar. Lakin çarşıya diye çıkmışlar. Deniz şeklinde söylemedikleri için öğretmenler de farkında olamamışlar. Aslında bu bilinen bir tehlike. Öğretmenler de, biz de bunu biliyoruz ancak çocuklar bu işin farkında değiller. Artık yapacak bir şey yok. Allah rahmet eylesin” dedi.

Karasu plajında serinlemek için arkadaşları ile birlikte denize giren ve bir anda gözlerden kaybolan Karasu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Özgür Doğan (16), Yeni Mahalle’de batık gemi aramaları yapan dalgıçların kurtarma operasyonuna katılması ile bir kum çukurunda bulunmuştu. Genç, 112 sağlık görevlilerinin çabalarına rağmen hayata döndürülememişti.
16 yaşında hayatını kaybeden Özgür Doğan için Budaklar Köyü’nde üç gece okuma programı yapıldı.

Evinde ve köy camisinde ayrı ayrı düzenlenen Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif programlarına Özgür’ün arkadaşları, öğretmenleri ve okul müdürü Nedim Çalık’ta katıldı.

Budaklar Köyü Merkez Camisinde; Köy İmamı Ramazan Akyel, Emekli İmam Hatip Cemal Tosun, Hafız Mehmet Emin Özel, Aziziye Cami İmamı Akif Kuşaklıoğlu, Karaosman Kuran Kursu Öğreticisi Vahap Başer ve Kurtbeyler Köyü Cami İmamı Mustafa Kaçmaz’ın öncülüğünde düzenlenen okuma programlarında Özgür Doğan’ın sınıf arkadaşları da Yasin-i Şerif okuyarak, çok sevdikleri arkadaşlarına son görevlerini yerine getirdiler.

Karasu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, genç yaşta toprağa verdikleri arkadaşları Özgür’ün Budaklar Köyü’ndeki ailesini sık sık ziyaret ederek, acılı anne ve babasına teselli vermeye çabaladılar. Öğrenciler, Budaklar Köyü’ne gelişlerinde arkadaşları Özgür’ün mezarını da ziyaret ederek dualar ettiler.  

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]